Ιδού το πρώτο SUV της Maserati!

Πέτρος Πιτσίνης
Ιδού το πρώτο SUV της Maserati!
Μετά από αρκετά χρόνια που μας είχε στο «περίμενε», η Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία μας παρουσιάζει την εικόνα της νέας Levante!


Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Maserati αποκτά ένα SUV στην γκάμα της με το όνομα αυτού να είναι Levante! Σχεδιαστικά τα πρώτα που θα τραβήξουν την προσοχή είναι η επιβλητική μάσκα στο εμπρός μέρος και τα φωτιστικά σώματα με την ιδιαίτερη σχεδίαση, ενώ πίσω οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης δίνουν τον απαραίτητο σπορ τόνο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ακόμη άγνωστα, όμως κάποια στοιχεία που διέρρευσαν πρόσφατα αποκαλύπτουν ότι όλα τα σύνολα (βενζίνης και Diesel) θα είναι στα 3.0 λίτρα, με έξι κυλίνδρους σε διάταξη V.

Η ίδια πηγή ανακοινώνει και τιμές επιδόσεων, με το «μικρό» βενζινοκίνητο σύνολο να ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,3 δευτερόλεπτα (τελική ταχύτητα 243 χλμ./ώρα), ενώ το μεγαλύτερο απαιτεί για την ίδια διαδικασία 5,2 δευτερόλεπτα (τελική ταχύτητα 264 χλμ./ώρα). Το μοντέλο με τον πετρελαιοκινητήρα είναι συγκριτικά πιο αργό, με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 6,9 δευτερόλεπτα και την τελική του ταχύτητα να ανέρχεται στα 230 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την Maserati, η νέα Levante θα έχει εξαιρετική εντός δρόμου συμπεριφορά και αξιοσημείωτη ευκολία χειρισμού σε γλιστερές επιφάνειες (όπως χιόνι κλπ), ενώ οι δυνατότητές της εκτός δρόμου θα είναι εξαιρετικές. Όλες οι εκδόσεις θα εφοδιάζονται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, την τετρακίνηση Q4 της φίρμας και ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!