Όλα νέα στο Ford Kuga

Όλα νέα στο Ford Kuga

Όλα νέα στο Ford Kuga

Η Ford ανανεώνει εκ βάθρων το δημοφιλές SUV της, το οποίο θα εφοδιαστεί και με έναν νέο κινητήρα πετρελαίου 1,5 λίτρων και 120 ίππους ισχύ!

Τέσσερα χρόνια κυκλοφορεί το τωρινό Kuga χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις, οπότε ήταν καιρός για ένα φρεσκάρισμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως μιλάμε για ένα εκτεταμένο λίφτινγκ και μία συνολική αναβάθμιση του δημοφιλούς SUV, που αναμένεται να λανσαριστεί στην ανανεωμένη εκδοχή του στις αρχές του 2017. Πάντως, θα το δούμε νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, από τις 3 έως τις 13 Μαρτίου.

Οι σημαντικότερες εξωτερικές αλλαγές εντοπίζονται στα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω και στο τραπεζοειδές σχήμα της μάσκας με τις μεγάλες γρίλιες, που παραπέμπει πλέον σε άλλα μοντέλα της Ford. Επίσης έχει διαμορφωθεί διαφορετικά το μπροστινό καπό για την αποτελεσματικότερη προστασία των πεζών και προστέθηκαν δύο νέοι χρωματισμοί στη γκάμα των βαφών του αμαξώματος.

Ριζικές είναι και οι αλλαγές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπου προβλέπεται μεταξύ άλλων ηλεκτρονικό χειρόφρενο, θα υπάρχει προαιρετικά η δυνατότητα παραγγελίας θερμαινόμενου τιμονιού και –κυρίως- μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των διακοπτών και των μπουτόν για μεγαλύτερη λειτουργικότητα του κόκπιτ.

Στον εξοπλισμό του ανανεωμένου Kuga θα περιλαμβάνεται εξάλλου το νέο σύστημα πολυμέσων SYNC 3 με οθόνη αφής οκτώ ιντσών, λιγότερα χειριστήρια, δυνατότητα φωνητικών εντολών και δέκα φορές γρηγορότερο επεξεργαστή.

Εννοείται, ότι το SYNC 3 προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες συνδεσιμότητας με το Smartphone και είναι συμβατό με τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto.

Σημαντικές αλλαγές προβλέπονται και στους κινητήρες, όπου ο σημερινός δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας θα αντικατασταθεί από έναν μικρότερο 1,5 λίτρων, που θα αποδίδει 120 ίππους και θα καταναλώνει 4,4 λίτρα ντίζελ ανά 100 χλμ. (5,2 λίτρα θα καταναλώνουν για την ίδια απόσταση οι τετρακίνητες εκδόσεις). Ο ίδιος πετρελαιοκινητήρας των 1,5 λίτρων θα κυκλοφορήσει και σε μία δυνατότερη εκδοχή 180 αλόγων. Θα υπάρχουν επίσης και κινητήρες βενζίνης 1,5 λίτρων με 120, 150 ή 182 ίππους ισχύ.

Στο πακέτο του εξοπλισμού θα περιλαμβάνεται ένα σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος, που θα καθοδηγεί αυτόνομα το όχημα, το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος Active City Stop σε βελτιωμένη εκδοχή και το σύστημα MyKey. Το τελευταίο επιτρέπει τον προγραμματισμό του δεύτερου κλειδιού του αυτοκινήτου, ώστε να μπορείς για παράδειγμα να βάλεις όριο στην ταχύτητα ή ακόμη και στην ένταση του ηχοσυστήματος.

Πρόκειται για ένα σύστημα, που παρέχει τη δυνατότητα στους ανήσυχους γονείς να ελέγξουν αποτελεσματικότερα τη συμπεριφορά των παιδιών τους στο τιμόνι, ενώ προσφέρεται και για την καλύτερη προσαρμογή των νέων οδηγών σε συνθήκες πραγματικής κυκλοφορίας.

Best of internet