Ποιος κολοσσός αυτοκινήτων παράγει και…λουκάνικα; (video)

Ποιος κολοσσός αυτοκινήτων παράγει και…λουκάνικα; (video)

Ποιος κολοσσός αυτοκινήτων παράγει και…λουκάνικα; (video)

Με την ένδειξη «γνήσιο εξάρτημα» πωλούνται σε καντίντες και σούπερ μάρκετ τα λουκάνικα κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας, τα οποία γίνονται μάλιστα ανάρπαστα!

Αυτό κι αν είναι ασυνήθιστο. Η Volkswagen δεν αρκείται στην κατασκευή αυτοκινήτων, αλλά παράγει από το 1973 και δικά της λουκάνικα. Πρόκειται για μία δραστηριότητα που αποφέρει μεγάλα κέρδη στη δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, καθώς τα λουκάνικά της θεωρούνται από τα καλύτερα της αγοράς.

Οι πωλήσεις των λουκάνικων, που παράγονται σε δύο μεγέθη και είναι χαμηλών λιπαρών, μιλούν εξάλλου από μόνες τους. Το 2015 φτιάχτηκαν στην ιδιόκτητη αλλαντοποιία της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας πάνω από 7,2 εκατομμύρια λουκάνικα, τα οποία καταναλώνονται κυρίως σε συνδυασμό με μία σάλτσα από κέτσαπ, κάρι και διάφορα καρυκεύματα. Πρόκειται μία θεαματική αύξηση σε σύγκριση με το 2014, οπότε είχαν πουληθεί 6,3 εκατομμύρια λουκάνικα μάρκας VW.

Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τα 608.028 κιλά σάλτσας από κέτσαπ και κάρι, που κυκλοφορεί επίσης με το λογότυπο της Volkswagen.

Τα συγκεκριμένα λουκάνικα πωλούνται στις εργοστασιακές καντίνες της εταιρείας, αλλά και στο εμπόριο, όπως σε χασάπικα και σούπερ μάρκετ. Μάλιστα στη συσκευασία τους αναγράφεται η ένδειξη «γνήσιο εξάρτημα Volkswagen». Εννοείται, ότι αποτελούν επίσης μία γκουρμέ ατραξιόν στο γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βόλφσμπουργκ, η οποία ανήκει στη γερμανική μάρκα αυτοκινήτων.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι ο όμιλος VW -στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων οι μάρκες Audi, Seat, Skoda, Lamborghini, Bugatti, Bentley, Ducati- πούλησε πέρυσι σχεδόν δέκα εκατομμύρια αυτοκίνητα και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις πίσω από την ιαπωνική Toyota.

Ωστόσο, η VW πούλησε από μόνη της το 2015 περίπου 5,82 εκατ. οχήματα, δηλαδή η παραγωγή αυτοκινήτων της ήταν μικρότερη από εκείνη των εργοστασιακών λουκάνικων.

Volkswagen Magazine - Volkswagen Originalteil - Currywurst

Best of internet