Στη Volvo κουράστηκαν να χάνουν τα κλειδιά τους (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Στη Volvo κουράστηκαν να χάνουν τα κλειδιά τους (video)
Το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί έχει προχωρήσει σε ένα ακόμη πιο εξελιγμένο επίπεδο στην Volvo, αφού πλέον ο οδηγός δεν χρειάζεται καν να το έχει μαζί του!

Η Volvo παρουσιάζει μέσω ενός βίντεο πως θα μπορούσαμε να χειριζόμαστε τα αυτοκίνητά μας σε λίγα χρόνια, αφού αντικαθιστά το παραδοσιακό κλειδί με μια... εφαρμογή για Smartphone, που χρησιμοποιεί Bluetooth για την σύνδεσή της. Ακόμη και ο νέου τύπου πομπός μοιάζει παλαιάς τεχνολογίας μπροστά σε αυτή την ιδέα, ενώ μερικές ακόμη λειτουργίες είναι διαθέσιμες. Ας πούμε, αντί να πρέπει να συναντηθείς με κάποιον για να του δώσεις το κλειδί του αυτοκινήτου, απλά του στέλνεις τον ηλεκτρονικό κωδικό!

Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, καθώς μέσα από την εφαρμογή ο πελάτης μπορεί να εντοπίσει που είναι ακριβώς το όχημα και να φύγει αμέσως, χωρίς να περιμένει να παραλάβει τα κλειδιά του. Βέβαια υπάρχουν και σημαντικά μειονεκτήματα. Η ασφάλεια από τους χάκερς είναι ένα από αυτά, όμως υπάρχουν και άλλα, πιο κοινά προβλήματα. Το κινητό δεν έχει λιγότερες πιθανότητες να χαθεί από ότι το «παραδοσιακό» κλειδί και επιπλέον, τι θα γίνεται όταν η μπαταρία του Smartphone τελειώσει; Υποθέτουμε ότι δεν είμαστε οι πρώτοι που τα σκεφτόμαστε αυτά, οπότε η Volvo θα έχει σίγουρα μια καλή απάντηση στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!