Καταργούν τα καλώδια Octavia και Superb

Πέτρος Πιτσίνης
Καταργούν τα καλώδια Octavia και Superb
Η Skoda θα εξοπλίσει τα δύο δημοφιλή μοντέλα της με τεχνολογία ασύρματης φόρτισης κινητού, απαλλάσσοντας τον οδηγό από τις δύσχρηστες ενσύρματες προτάσεις.

Η Skoda έρχεται για να βάλει τέλος στο (πολλές φορές ενοχλητικό) καλώδιο φόρτισης του κινητού μας, αφού το τελευταίο έχει την τάση να μπερδεύεται συχνά και να προβληματίζει την εργονομία της καμπίνας. Μια τεχνολογία ασύρματης φόρτισης καλείται να κάνει την ίδια δουλειά, χωρίς τα αρνητικά που την συνοδεύουν στην πρώτη περίπτωση.

Το συγκεκριμένο PhoneBox τοποθετείται στην κεντρική κονσόλα και εμπρός από τον επιλογέα ταχυτήτων, χωράει σε μέγεθος τα σύγχρονα Smartphones και Phablets και θα προσφέρεται (προαιρετικά) με τις Octavia και Superb. Η Skoda υποστηρίζει ότι δεν επηρεάζεται η ποιότητα της κλήσης μέσω του Bluetooth του αυτοκινήτου, ενώ η συσκευή παραμένει πλήρως λειτουργική κατά την διάρκεια της φόρτισης.

Εννοείται το τελευταίο δεν είναι ένα προνόμιο που θα απολαμβάνει ο οδηγός κατά την διάρκεια της οδήγησης, καθώς για να χρησιμοποιήσει το κινητό θα πρέπει να σταματήσει το όχημά του σε ασφαλές σημείο, βγαίνοντας από την κυκλοφορία. Η ασύρματη φόρτιση προϋποθέτει την ύπαρξη τεχνολογίας Qi στο smartphone, την οποία υποστηρίζουν πολλά σύγχρονα μοντέλα σχεδόν όλων των εταιρειών (Samsung, Google, LG, Sony, Nokia, Microsoft, Blackberry), όχι όμως και της Apple, με τα iPhone να χρειάζονται ειδικά σχεδιασμένη κατασκευή για να χρησιμοποιήσουν την συγκεκριμένη λειτουργία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!