Πουλήθηκε για €3,5 εκ. το αυτοκίνητο του Bond

Γιώργος Βαρίνος
Πουλήθηκε για €3,5 εκ. το αυτοκίνητο του Bond
Η ειδικά κατασκευασμένη για την ταινία Spectre και τον James Bond Aston Martin DB10 πουλήθηκε από τον οίκο Κρίστις για 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή είναι η μια και μοναδική στον κόσμο Aston Martin DB10 που υπήρχε διαθέσιμη προς πώληση. Διότι το μοντέλο κατασκευάστηκε μόνο για τις ανάγκες της ταινίας Spectre με ήρωα τον James Bond και μόλις σε 10 αντίτυπα, εκ των οποίων διασώθηκαν τα δύο. Το ένα βρίσκεται στο μουσείο της Aston Martin, ενώ το δεύτερο και μοναδικό προς πώληση ήταν αυτό που τελικά άλλαξε χέρια προς 3,5 εκατομμύρια ευρώ, σε δημοπρασία του οίκου Κρίστις.

Μάλιστα, το ζεστό και αρκετό χρήμα δεν πήγε καν στα ταμεία της βρετανικής εταιρείας. Τα χρήματα δόθηκαν στην οργάνωση «Γιατροί χωρίς σύνορα» για να συνεχίσει το εθελοντικό της έργο σε όλο τον κόσμο. Ο αγοραστής του αυτοκινήτου που φυσικά θέλει να μείνει ανώνυμος, φαίνεται πως έκανε, παρά το τεράστιο αντίτιμο που κατέβαλε για την αγορά του, μια εξαιρετική επένδυση.

Διαθέτοντας ένα μοναδικό, κυριολεκτικά, αυτοκίνητο, στο μέλλον αυτός θα είναι που θα καθορίζει την αξία του, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει πολλές φορές την αρχική. Το γεγονός ότι η DB10 δεν έχει έγκριση για οδήγηση στο δρόμο δεν φαίνεται να ανησυχεί κανένα, καθώς το πανέμορφο κουπέ αμάξωμά της εμπίπτει στη λογική των σπάνιων έργων τέχνης και όχι σε αυτή των απλών αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!