Με 790 ίππους η Pagani Huayra BC

Γιώργος Βαρίνος
Με 790 ίππους η Pagani Huayra BC
Αποκαλύφθηκε επιτέλους η κορυφαία έκδοση της Pagani Huayra, η οποία διαθέτει αυξημένη ισχύ στους 790 ίππους και –το σημαντικότερο- 132 κιλά λιγότερα.

Η νέα Pagani Huayra BC θέτει πολύ ψηλά τον πήχη των supercars από όλες τις απόψεις: με βάρος μόλις 1.218 κιλά, ισχύ 789 ίππων, ροπή 1.098 Nm, τιμή 2,3 εκατομμύρια ευρώ και λεπτομέρειες στην κατασκευή όπως αυτή του επιλογέα των σχέσεων μετάδοσης, τοποθετείται αυτόματα στη σφαίρα των έργων τέχνης. Τελευταία αλλά όχι έσχατη σημειώστε τη σπανιότητα του μοντέλου πριν ακόμα καλά – καλά ξεκινήσει η παραγωγή του, καθώς και τα 20 αντίτυπα που έχουν ανακοινωθεί έχουν ήδη βρει αγοραστές.

Για να ασχοληθούμε με πιο καθημερινά ζητήματα, ο V12 κινητήρας των 6.0 λίτρων της Huayra που προμηθεύει η AMG κατάφερε να αποδώσει περίπου 60 ίππους περισσότερους και περίπου 100 Nm ροπής στην έκδοση BC, ενώ μια εκτεταμένη δίαιτα σε αναρτήσεις, τροχούς, σύστημα εξαγωγής και ανάρτηση μείωσε το βάρος κατά 132 κιλά, στα 1.218. Ο Pagani εμπιστεύτηκε επίσης την Dallara, τη γνωστή εταιρεία κατασκευής πλαισίων για την F1, για τη βελτίωση της αεροδυναμικής στην ειδική αυτή έκδοση της Huayra που αναμένεται σαφώς πιο γρήγορη με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα κάτω από 3.0 δλ. και τελική κάπου πάνω από 350 χλμ./ώρα. Αυτά τα στοιχεία ωστόσο είναι υποθέσεις, καθώς ο Pagani δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα επίσημα της εταιρείας του.

Νέο στην BC είναι και το μηχανικό, αυτοματοποιημένο κιβώτιο 7 σχέσεων της Xtrack που μειώνει την ταχύτητα αλλαγών περίπου στο μισό χρόνο. Την Huayra BC θα έχουμε την ευκαιρία να τη θαυμάσουμε ζωντανή στην έκθεση της Γενεύης την 1η Μαρτίου, όπου θα κάνει την πρώτη επίσημη παγκόσμια παρουσίασή της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!