Ο Παντελίδης και ο προφητικός Ιαβέρης

Ο Παντελίδης και ο προφητικός Ιαβέρης

Το τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη φέρνει στο προσκήνιο την έκθεση του Ιαβέρη για τα τροχαία ατυχήματα στη Βουλή. 

Ο Παντελίδης και ο προφητικός Ιαβέρης

Εδώ και πολλά χρόνια ο γνωστός οδηγός αγώνων Τάσος Μαρκουίζος, ευρέως γνωστός με το ψευδώνυμο «Ιαβέρης», πασχίζει για την ενημέρωση και την εκπαίδευση σχετικά με τον οδική ασφάλεια. Η τελευταία του έκθεση – καταπέλτης προς τη μόνιμη επιτροπή οδικής ασφάλειας στη Βουλή, μιλάει για «γενοκτονία» και τα στοιχεία είναι πραγματικά σοκαριστικά: 1.600 νεκροί και 20.000 τραυματίες σε έναν χρόνο στην άσφαλτο! Κάθε μέρα έχουμε πέντε νεκρούς, πέντε τετραπληγικούς, 10 παραπληγικούς και 60 τραυματίες από τροχαία ατυχήματα.

Από την έκθεση του «Ιαβέρη» αντιγράφουμε: «Τον καρκίνο του δρόμου στη χώρα μας τον αντιμετωπίζουμε με παυσίπονο αντί χειρουργείο. Σε όλες τις χώρες έχουν μειωθεί τα τροχαία ατυχήματα από 20% - 99,5%, όπως η Σουηδία, στην Ελλάδα είχαμε αύξηση ως και 60%. Το αυτοκίνητο γίνεται όπλο, όταν μπαίνει ένα βλήμα. Μέσα στα τελευταία 100 χρόνια, στην Ελλάδα που πέρασε και δύο πολέμους, έχασαν την ζωή τους σε ώρα μάχης 70.000 ελληνόπουλα. Στα 60 τελευταία χρόνια με το αυτοκίνητο έχασαν τη ζωή τους 140.000 άνθρωποι, δηλαδή τα θύματα ήταν τετραπλάσια, ενώ 350.000 έμειναν ανάπηροι. Τα τροχαία ατυχήματα κοστίζουν 12 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Στα 50 χρόνια σημαίνει 600 δισ. ευρώ πεταμένα, ματωμένα, στην άσφαλτο. Και μετά λέμε πώς να εξοικονομήσουμε λεφτά και βάζουμε ισοδύναμα, όταν όλα αυτά τα χρήματα πετιούνται άδικα στο δρόμο.

Ένας γονιός που οδηγεί με πάνω από 10 χλμ την ώρα το αυτοκίνητο και αφήνει το παιδί του να κάθεται στη μέση των πίσω καθισμάτων και δεν το δένει κανονικά στο παιδικό κάθισμα είναι σαν το προορίζει για αναπηρικό καροτσάκι που θα το σπρώχνει σε όλη του τη ζωή, αν συμβεί ένα βίαιο φρενάρισμα».

Η πρότασή του στην Επιτροπή της Βουλής: «Για να σταματήσει το έγκλημα και η γενοκτονία που συντελείται καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους, πρέπει η Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας να πάει στο Μαξίμου και να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να το πάρει πάνω του γιατί είναι μέγα εθνικό και πολιτικό ζήτημα», τόνισε και η πρόταση του αυτή έδειξε να έχει θετική αποδοχή από την Επιτροπή.

 «Η λύση του προβλήματος είναι η αυτοεκτίμηση. Καθένας, πρέπει να ξέρει πόσο ανεκτίμητος και λατρεμένος είναι, και πόσο θα λείψει από τα παιδιά ή τους γονείς του, αν εμπλακεί σε μια ανόητη σύγκρουση, επειδή τα μυαλό του είναι στα κάγκελα. Αν θέλουμε άμεσα να μειώσουμε το οδικό έγκλημα, κάθε πρωί ας κοντοσταθούμε και ας σκεφτούμε πόσες αγκαλιές μας περιμένουν το απόγευμα».

 

Best of internet