Το τρίπτυχο της επιτυχίας (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Το τρίπτυχο της επιτυχίας (video)
Το Lexus LC 500h ανοίγει τα χαρτιά του και αποκαλύπτει έναν συνδυασμό νίκης, η οποία εξασφαλίζεται από τις επιδόσεις, την οικονομία και το τεχνολογικό του υπόβαθρο.


Η εντυπωσιακή δημιουργία της Lexus που θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των σπορ κουπέ ακούει στο όνομα LC 500h, είναι υβριδικό και αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα στην έκθεση της Γενεύης όπου και θα εμφανιστεί. Εφοδιάζεται με έναν V6 κινητήρα που αποδίδει 299 ίππους από 3.5 λίτρα και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, με την συνολική ισχύ να ανέρχεται στα 359 άλογα. Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων είναι τεσσάρων σχέσεων ενάντια στην τάση της εποχής, ενώ βρίσκεται στο πίσω μέρος. Οι επιδόσεις είναι πολύ καλές, καθώς το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα, μισό δευτερόλεπτο ταχύτερα από το απλό LC500!

Στο εσωτερικό θα δει κανείς το νέο σύστημα πολυμέσων της εταιρείας, με νέο λογισμικό και αναβαθμισμένα γραφικά. Αυτό ενσωματώνει και μια επιφάνεια αφής για τον χειρισμό του, ενώ στο ηχητικό κομμάτι έχει βοηθήσει και η Pioneer. Στον στάνταρ εξοπλισμό βρίσκεται και το Lexus Safety System +, που βοηθάει στην αποφυγή συγκρούσεων σε διάφορες καταστάσεις κίνησης, με τις πληροφορίες που φτάνουν σε αυτό να συλλέγονται από μια κάμερα και ένα ραντάρ. Το σύστημα αποφυγής ατυχήματος με πεζό διατίθεται επίσης, με το ενεργό Cruise Control, το σύστημα αποφυγής παρέκκλισης από την λωρίδα κυκλοφορίας και την αυτόματη λειτουργία της μεγάλης σκάλας φώτων να δίνουν επίσης το παρόν. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να το θαυμάσει στην έκθεση της Γενεύης, που ανοίγει στην 1η του Μάρτη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!