Με τον κινητήρα 1.5 λίτρων και το Volvo S60

Με τον κινητήρα 1.5 λίτρων και το Volvo S60

Με το νέο τρικύλινδρο κινητήρα 1.5 λίτρων, 152 ίππους και κόστος 23.400€ είναι πλέον διαθέσιμο στη χώρα μας το Volvo S60 T3.

Με τον κινητήρα 1.5 λίτρων και το Volvo S60

Το Volvo S60 – όπως αντίστοιχα και το V60 – είναι πλέον διαθέσιμα στην ελληνική αγορά με τον κωδικό T3 και τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.498 κ.εκ. που αποδίδει 152 ίππους. Ο νέος turbo κινητήρας ανήκει στην οικογένεια Drive-E και συνδυάζει την υψηλή ισχύ με εξαιρετική ροπή που φτάνει στα 250 Nm.

Η Volvo προσφέρει το νέο κινητήρα με το αυτόματο κιβώτιο 6-σχέσεων, με το οποίο συνδυάζεται αποκλειστικά και ανήκει στο βασικό εξοπλισμό. Το εξατάχυτο κιβώτιο του S60 T3 βασίζεται στο πολύ επιτυχημένο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που χρησιμοποιεί η Volvo στα δίλιτρα μοντέλα της. Διαθέτει την ίδια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου όπως και την ίδια μονάδα Start/Stop, που θεωρείται μία από τις καλύτερες της αγοράς.

Το κύριο χαρακτηριστικό του νέου κιβωτίου είναι οι πολύ γρήγορες και ανεπαίσθητες αλλαγές ταχυτήτων ενώ διαθέτει και χειροκίνητη λειτουργία. Υπάρχει επίσης  sport επιλογή ρύθμισης, με τις αλλαγές ταχυτήτων να γίνονται σε υψηλότερο επίπεδο στροφών, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει να αλλάζει ταχύτητες ο ίδιος από paddles στο τιμόνι, τα οποία επίσης ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου,

Επιπρόσθετα, με επιλογή μέσω κουμπιού στην κεντρική κονσόλα, είναι δυνατή η λειτουργία ECO+ κατά την οποία το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων εκτελεί τις αλλαγές σε χαμηλότερες στροφές, με στόχο τη μέγιστη οικονομία καυσίμου. Κατά την ECO+ λειτουργία, όταν το αυτοκίνητο κινείται χωρίς να πατάει ο οδηγός το πεντάλ του γκαζιού, το κιβώτιο αποσυμπλέκεται και οι στροφές του κινητήρα μειώνονται έως λίγο πάνω από το ρελαντί, για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου. Το κιβώτιο ταχυτήτων συμπλέκεται και πάλι όταν πατηθεί το πεντάλ του γκαζιού ή του φρένου.

Οι επιδόσεις, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα των 210 χλμ./ώρα είναι εξαιρετικές για κινητήρα αυτής της χωρητικότητας, ενώ παράλληλα η κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα 5,8 λίτρα/100 χλμ. σε μικτό κύκλο).

Το S60 T3 1.5 με αυτόματο κιβώτιο στην πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Kinetic με 23.400 €, τιμή που περιλαμβάνει το όφελος απόσυρσης καθώς και ειδικό προωθητικό πρόγραμμα. Η αντίστοιχη τιμή για το V60 T3 1.5 Auto είναι 24.900 €. 

Best of internet