Αποκάλυψη για το Volvo V90 (video)

Γιώργος Βαρίνος
Αποκάλυψη για το Volvo V90 (video)
Η στέισον εκδοχή της λιμουζίνας της Volvο, η V90, αποκαλύφθηκε επισήμως λίγο πριν την παρουσίασή της στο κοινό, κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Γενεύης.

Μετά τις πρόσφατες διαρροές των εικόνων του Volvo V90 είχαμε μια πλήρη σχεδόν εικόνα της αισθητικής του, ωστόσο πλέον η σουηδική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και μια πλήρη σειρά εικόνων για το κορυφαίο στέισον μοντέλο της.

Με μήκος 4,93 μέτρα και πλάτος 1.89 το V90 είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο που ωστόσο κρύβει αριστοτεχνικά τον όγκο του χάρη στις χυτές και απαλές γραμμές του αμαξώματός του. Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν παρουσιάζει εκπλήξεις, καθώς χρησιμοποιεί αυτούσια αυτά της σεντάν έκδοσης S90 που είδαμε στην έκθεση του Ντιτρόιτ στις αρχές του χρόνου. Έτσι έχουμε και εδώ εκδόσεις T5, T6 και Τ8 όλες με δίλιτρο κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 254 ή 320 ίππους στις εκδόσεις T6 και T8.

Όλες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, οι δύο δυνατότερες διαθέτουν σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς, ενώ η κορυφαία Τ8 είναι υβριδική, με έναν ακόμα ηλεκτρικό κινητήρα 117 ίππων και συνολική ισχύ 407 ίππων. Στην έκδοση αυτή η μέση κατανάλωση είναι μόλις 2,1 λίτρα/100 χλμ. και υπάρχει η δυνατότητα κίνησης μόνο με τον ηλεκτρικό κινητήρα για απόσταση έως και 45 χιλιόμετρα μετά από μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών της.

Όσον αφορά στην εκδόσεις diesel και εδώ ο κινητήρας είναι ένας, επίσης δύο λίτρων με απόδοση 190 και 235 ίππων στις εκδόσεις D4 και D5 αντίστοιχα, με τη δεύτερη να είναι τετρακίνητη. Και εδώ η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς μέσω του νέου αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της Volvo.

Από άποψη χώρων το V90 προσφέρει πραγματική πληθώρα, καθώς αυτός για τις αποσκευές με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα φτάνει στα 1.526 λίτρα. Όπως και το τετράθυρο S90 έτσι και το V90 είναι εξοπλισμένο με πλειάδα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και ημι-αυτόνομης κίνησης.

Κάτω από το γενικό τίτλο IntelliSafe τα συστήματα αυτά σταθμεύουν αυτόματα το αυτοκίνητο, εντοπίζουν την πιθανότητα σύγκρουσης και φρενάρουν το αυτοκίνητο έως ότου ακινητοποιηθεί, ακολουθούν αυτόματα την κίνησης των υπόλοιπων οχημάτων ή την προσαρμόζουν στα νόμιμα όρια, ενώ διατηρούν τη λωρίδα κίνησης και συμβάλλουν στην αποφυγή της πιθανότητας εξόδου από το δρόμου.

Η Volvo δεν ανακοίνωσε ακόμα την ημερομηνία διάθεση του νέου V90 ή τις τιμές του, αυτή ωστόσο θα ξεκινήσει πιθανότητα πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!