Η πιο άσχημη BMW που έχετε δει

Γιώργος Βαρίνος
Η πιο άσχημη BMW που έχετε δει
Αν θέλετε την πιο άσχημη BMW X6 που έχει ποτέ δει το φως της ημέρας, θα σας κοστίσει 90.000€ και την κατασκευάζει η Λιθουανική AG Excalibur.

Με έδρα τη Λθουανία, η AG Excalibur είναι μια εταιρεία βελτίωσης και μετατροπών που έχει δημιουργήσει μερικά από τα πλέον άθλια αισθητικά μοντέλα που έχουμε ποτέ δει. Τελευταία της δημιουργία η BMW X6 που ονομάζει AG Alligator. Το όνομα προέρχεται από το καλυμμένο με δέρμα αλιγάτορα εσωτερικό της, που ανταγωνίζεται επάξια σε κακογουστιά το αμάξωμα. Οι αλλαγές στο ήδη ογκώδες αμάξωμα της BMW X6 είναι πολλές, με κύριες αυτές της μάσκας, του προφυλακτήρα, των φτερών και των ζαντών.

Το έμπνευσης «Πόλεμος των Άστρων» εμπρός μέρος θυμίζει αέτωμα αρχαίου ναού των Αζτέκων και προσθέτει 20 εκατοστά μήκους, ενώ από την αύξηση του μετατροχίου έχουν επέλθει ακόμα 15 εκατοστά αύξηση στο πλάτος. Οι τροχοί έχουν την υπερβολική διάμετρο των 26 ιντσών, γεγονός που αυξάνει επίσης την απόσταση από το έδαφος κατά 10 εκατοστά.

Με αυτά η X6 ουσιαστικά μετατρέπεται σε ένα υπερβολικά ογκώδες και σχεδιαστικά εξαμβλωματικό «διαμέρισμα» σε τροχούς, το οποίο μάλλον δύσκολα θα κινεί ο τρίλιτρος κινητήρας των 258 ίππων που διαθέτει το μοντέλο, ενώ η κατανάλωση θα εκτοξεύεται στα ουράνια. Φυσικά αυτά τα δεδομένα λίγο θα ανησυχήσουν όποιον προσπεράσει τη φρικτή αισθητική της και αποφασίσει να επενδύσει 90.000€ στη δημιουργία των Λιθουανών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!