Ανανέωση για το Peugeot 2008

Ανανέωση για το Peugeot 2008

Ανανέωση για το Peugeot 2008

Μετά από 3 χρόνια στην παραγωγή, το Peugeot 2008 δέχεται μια μικρή αισθητική αναβάθμιση που εκσυγχρονίζει χωρίς να αλλάζει την εικόνα του. 

Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις και το 2008 αποδείχτηκε πολύ καλή επένδυση για τη Peugeot, αφού στα τρία χρόνια της παραγωγής του της έχει αποφέρει περισσότερες από 500.000 πωλήσεις. Ωστόσο, μια ελαφρά αισθητική ανανέωση δεν έβλαψε ποτέ κανένα και ακριβώς σε αυτή προχωρά η γαλλική εταιρεία για το συμπαγές της crossover, που θα παρουσιάσει στη διεθνή έκθεση της Γενεύης την 1η Μαρτίου.

Όπως θα διαπιστώσετε και από τις εικόνες οι αλλαγές στη σχεδίαση δύσκολα γίνονται αντιληπτές και συνολικά δεν αλλάζουν την εικόνα του μοντέλου. Η νέα μάσκα, οι ράγες οροφής, η αεροτομή και η πίσω πόρτα συμπληρώνονται από μαύρα προστατευτικά στους θόλους και στα μαρσπιέ και είναι τα μόνα στοιχεία, μαζί με τα νέα σχέδια των ζαντών, που δίνουν τον τόνο της διαφορετικότητας.

Μεγαλύτερη ίσως σημασία από την εμφάνιση στην περίπτωση του  2008 έχει η εκτεταμένη γκάμα των συνδυασμών κινητήρων - κιβωτίων, που αποτελείται από πέντε βενζίνης και έξι ντίζελ. Όλα τα μοντέλα βενζίνης διαθέτουν το τρικύλινδρο σύνολο των  1,2 λίτρων σε μια μεγάλη διαβάθμιση απόδοσης που ξεκινά από τους 82, ανεβαίνει στους 110 και κορυφώνεται στους 130 ίππους.Ο πιο «πράσινος» της γκάμας είναι ο PureTech 82 που όταν συνδυάζεται με 5τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, καταναλώνει μόλις 4.4 λίτρα / 100 χλμ.

Οι κινητήρες ντίζελ, είναι όλοι στα 1.6 λίτρα με απόδοση 75, 100 και 120 ίππους που συνδυάζονται με τρία κιβώτια, δύο χειροκίνητα πέντε και έξι σχέσεων και ένα αυτόματο άξι σχέσεων. Η οικονομικότερη εκδοχή είναι η  BlueHDi 100 που με το χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων έχει μέση κατανάλωση  3.5 λίτρα / 100 χλμ. και εκπομπές CO2 90 γρ./χλμ.

Παράλληλα με τις υπάρχουσες εκδόσεις εξοπλισμού, στο ανανεωμένο 2008 προστίθεται και η GT, που ξεχωρίζει από τις μαύρες ζάντες 17 ιντσών, τη μαύρη μάσκα, τις μπάρες οροφής και τα καλύμματα των καθρεφτών. Εσωτερικά κόκκινες ενθέσεις στο ταμπλό και ραφές στα καθίσματα συνθέτουν μια σπορ εικόνα, η οποία συμπληρώνεται από τη σήμανση GT στο αμάξωμα και στο εσωτερικό.

Μια νέα δυνατότητα στο πολύ πρακτικό σύστημα infotainment του μοντέλου είναι η Mirror Screen που υποστηρίζει τα συστήματα MirrorLink και η Apple CarPlay κατά τη σύνδεση με smartphone. Στον εξοπλισμό υπάρχει πλέον και το Active City Brake που ακινητοποιεί αυτόματα το αυτοκίνητο σε συνθήκες αστικών ταχυτήτων, αν διαγνώσει πιθανότητα σύγκρουσης.

Best of internet