Δυναμική η παρουσία της Skoda στην Γενεύη

Πέτρος Πιτσίνης
Δυναμική η παρουσία της Skoda στην Γενεύη
Με μοντέλα RS, G-Tec και Combi θα εμφανιστεί η Τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία στην έκθεση της Γενεύης, με το περίπτερό της να αναμένεται εντυπωσιακό.


Η Skoda ετοιμάζεται για την έκθεση που θα γίνει σε λίγες ημέρες στην Γενεύη και θα παρουσιάσει γρήγορα, αλλά και οικονομικά μοντέλα. Αρχικά, η Octavia RS αποκτά μια τετρακίνητη εκδοχή στην έκδοση με τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα TDi και τους 184 ίππους. Η Octavia RS 4x4 θα διατίθεται σε σεντάν και Combi αμαξώματα, ενώ θα συνδυάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Το 0-100 χλμ./ώρα το ολοκληρώνει σε 7,6 δευτερόλεπτα, η τελική της ορίζεται στα 228 χλμ./ώρα και η μέση κατανάλωση που ανακοινώνεται από το εργοστάσιο είναι 4,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Άλλη μια Octavia θα βρίσκεται στην έκθεση της Γενεύης, με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από την RS όμως. Η G-Tec κινείται με φυσικό αέριο και τα κόστη κίνησης είναι πράγματι ελάχιστα, αφού με λιγότερα από 4€ μπορεί να διανύσει 100 χιλιόμετρα! Ο 1.4 TSi που την εφοδιάζει αποδίδει 110 ίππους και εκπέμπει λιγότερα από 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, μπορεί προαιρετικά να εφοδιαστεί με το κιβώτιο DSG, ενώ προσφέρεται σε σεντάν, αλλά και Combi αμάξωμα.

Η γκάμα των Scout προτάσεων θα αυξηθεί, καθώς Rapid και Fabia θα αποκτήσουν την χαρακτηριστική περιπετειώδη εμφάνιση της έκδοσης. Οι κινητήρες που θα τα συνοδεύουν θα είναι τρεις βενζίνης με 75, 90 και 110 ίππους και τρεις πετρελαίου, με 75, 90 και 105 ίππους. Όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Skoda στην Γενεύη θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μεταξύ άλλων τα Superb SportLine, Octavia Scout, Superb Combi L&K, Yeti Outdoor Joy, Citigo Monte Carlo και Yeti Monte Carlo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!