Ήρθε το VW Scirocco R με 280 ίππους

Γιώργος Βαρίνος
Ήρθε το VW Scirocco R με 280 ίππους
Με το δίλιτρο κινητήρα TSi απόδοσης 280 ίππων και τιμή από 33.590€ με απόσυρση είναι πλέον διαθέσιμο το αναβαθμισμένο VW Scirocco στην έκδοση R.

Mε διακριτικές αλλαγές, το Scirocco R απέκτησε ακόμα πιο εντυπωσιακή παρουσία και σπορ προφίλ. Νέες εμπρός και πίσω ποδιές, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα και φαρδύτερα πλευρικά μαρσπιέ συμπληρώνονται από προβολείς Bi-xenon με ενσωματωμένο φωτισμό στροφών και LED φώτα ημέρας, κάλυμμα καθρεφτών σε ματ χρώμιο, οβάλ απολήξεις εξάτμισης και μεγαλύτερη αεροτομή.

Η αναβαθμισμένη αισθητική του αμαξώματος συμπληρώνεται με την αντίστοιχη ενδυνάμωση του κινητήρα. Με 15 ίππους περισσότερους από τον προκάτοχό του, το σπορ κουπέ της Volkswagen επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 5,5” με 6-τάχυτο DSG κιβώτιο (5,7” με μηχανικό κιβώτιο). Και στις δύο περιπτώσεις, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Η μέγιστη ισχύς του κινητήρα είναι διαθέσιμη στις 6.000 σ.αλ., με τη μέγιστη ροπή (350 Nm) να παράγεται μεταξύ 2.500 και 5.000 σ.α.λ.

Παρά την αύξηση της ισχύος, η κατανάλωση καυσίμου στο νέο Scirocco R έχει ελαφρώς μειωθεί στα 7,9 lt/100km (185 gr/km CO2) με κιβώτιο DSG και 8,0 lt/100km με το μηχανικό κιβώτιο (187 gr/km CO2). Για την ομαλό πέρασμα της μεγάλης ισχύος στο δρόμο χρησιμοποιείται εμπρός ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης XDS. Το XDS εξαλείφει αποτελεσματικά την απώλεια πρόσφυσης και σε συνδυασμό με τα μεγάλα μετατρόχια εξασφαλίζει μέγιστη σταθερότητα και ασφάλεια με πολύ πιο «φιλικές» αντιδράσεις στο όριο.

Το σύστημα φρένων για να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά στις αυξημένες απαιτήσεις, διαθέτει αεριζόμενους δίσκους με διάμετρο εμπρός 345 mm και πίσω 310 mm. Το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας περιλαμβάνει νέα λειτουργία Sport Mode, ιδανική σε πολύ γρήγορη οδήγηση με πολλές στροφές - όπως σε πίστα.

Το κορυφαίο Scirocco R προσφέρεται στην Ελληνική αγορά με πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και ενδεικτική λιανική τιμή με απόσυρση €33.590 και €35.990 αντίστοιχα για την έκδοση με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!