Αυτό είναι το μεγάλο SUV της Skoda

Gazzetta team
Αυτό είναι το μεγάλο SUV της Skoda
Με την ονομασία Vision S, υβριδικό σύστημα κίνησης και έξι θέσεις θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης το μεγάλο της SUV η Skoda.

Με τη μορφή του πρωτότυπου, η Skoda αποκάλυψε το νέο της μεγάλο SUV που θα παρουσιάσει στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης την 1η Μαρτίου. Με την ονομασία Vision S, αποτελεί τον προπομπό του μοντέλου παραγωγής που σύμφωνα με πληροφορίες θα ονομάζεται Kodiak και δεν θα διαφέρει σημαντικά, όταν θα είναι διαθέσιμο προς το τέλος του 2016. Αισθητικά το μοντέλο ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της τσέχικης εταιρείας που είναι εμπνευσμένη από τον κυβισμό και την τεχνική κατασκευής των διάσημων κρυστάλλων Βοημίας. Αυτό που εμείς βλέπουμε είναι οξείες διαμήκεις γραμμές που συνδυάζονται με στενά φωτιστικά σώματα και μια νέα μάσκα, συνθέτοντας ένα σύγχρονο αποτέλεσμα.

Το Vision S χρησιμοποιεί το πλαίσιο MQB του ομίλου VW και διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης με βασική μονάδα το τετρακύλινδρο σύνολο βενζίνης των 1.4 λίτρων TSi. Αυτό αποδίδει 156 ίππους και συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό κινητήρα στον εμπρός άξονα, απόδοσης 55 ίππων και έναν στον πίσω άξονα, απόδοσης 115 ίππων. Για τη μετάδοση της κίνησης φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, στο οποίο έχει ενσωματωθεί ο εμπρός ηλεκτρικός κινητήρας. Ο πίσω λειτουργεί αυτόνομα και καθιστά το μεγάλο Vision S τετρακίνητο κατά περίσταση. Η συνολική ισχύς που φτάνει στους τροχούς είναι 225 ίπποι με αποτέλεσμα οι επιδόσεις, χάρη και στη μεγάλη ροπή των ηλεκτρικών κινητήρων, να είναι εντυπωσιακές.

Η Skoda αναφέρει 7,4 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα και 200 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα. Εντυπωσιακά όμως είναι και τα στοιχεία της μέσης κατανάλωσης, με 1,9 λίτρα βενζίνης για κάθε 100 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 45 γρ./χλμ. Επιπρόσθετα, χάρη στη συστοιχία των μπαταριών που έχουν τοποθετηθεί κάτω από το πίσω κάθισμα με χωρητικότητα 12,4 KWh, το Vision S μπορεί να κινηθεί για 50 χιλιόμετρα ως αμιγώς ηλεκτρικό μετά από μια πλήρη φόρτιση. Με γεμάτο ρεζερβουάρ και μπαταρίες, η συνολική αυτονομία του οχήματος ξεπερνά τα 1.000 χλμ.

Όλα τα παραπάνω αποκτούν ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστούμε τις διαστάσεις του Vision S, που με μήκος 4,7 και πλάτος 1.91 μέτρα είναι ένα μεγάλο SUV που διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων και μπορεί να φιλοξενήσει με χαρακτηριστική άνεση 6 ενήλικες επιβάτες. Μάλιστα, κάθε επιβάτης έχει στη διάθεσή του και από μια οθόνη που μέσω του συστήματος infotainment του οχήματος μπορεί να μένει συνδεδεμένος με το internet και να επικοινωνεί συνεχώς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!