Το Rinspeed Σtos θα είναι στην Γενεύη (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Το Rinspeed Σtos θα είναι στην Γενεύη (video)
Για την παρουσίασή του στην Ευρωπαϊκή αγορά, το αυτόνομο Rinspeed Σtos που βασίζεται στο BMW i8 θα βρίσκεται στην έκθεση της Γενεύης.

Την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του Σtos θα κάνει η Rinspeed στις αρχές του Μάρτη στην Γενεύη, μετά το ντεμπούτο του μοντέλου στην έκθεση CES του Λας Βέγκας. Όπως έχουμε ξαναγράψει, το «Σ» στο όνομα του μοντέλου είναι ένα γραφιστικό κόλπο, καθώς ονομάζεται Etos, από την αντίστοιχη Ελληνική λέξη. Η Ελβετική εταιρεία κατασκευής οχημάτων έχει παρουσιάσει πολλά πρωτότυπα στο παρελθόν, με τα περισσότερα να είχαν πολλές τεχνολογικές καινοτομίες να επιδείξουν.

Το Σtos δεν ξεφεύγει φυσικά από τον κανόνα, με το τιμόνι να «αποθηκεύεται» όταν επιλέγεται η αυτόνομη οδήγηση για την δημιουργία περισσότερου χώρου, ένα drone (που έχει δικό του «ελικοδρόμιο» στο πίσω μέρος) να ακολουθεί το αυτοκίνητο με πολλές χρήσεις και τις τεράστιες οθόνες HD των 21,5 ιντσών να είναι μερικά μόνο παραδείγματα. Οκτώ κάμερες στο εξωτερικό του αυτοκινήτου χρησιμοποιούνται για την συλλογή δεδομένων της αυτόνομης κίνησης, ελέγχοντας διαρκώς τον περιβάλλοντα χώρο του οχήματος. Το σύστημα είναι σε διαρκή σύνδεση στο διαδίκτυο ώστε να υπάρχουν πληροφορίες για την διαδρομή, όπως η κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο ή ενδεχόμενα εμπόδια που ενδέχεται να καθυστερήσουν την άφιξη. Το σύστημα Infotainment της Harman στο εσωτερικό δίνει επίσης την δυνατότητα «επικοινωνίας» με το όχημα, ενώ παράλληλα αυτό προσφέρει ψυχαγωγία, συνδεσιμότητα και μέγιστη ασφάλεια. Παρακάτω ακολουθεί ένα βίντεο έξι λεπτών, το οποίο δείχνει διάφορες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!