Μία μικρή Ολλανδέζα για τη Formula1 (pics)

Μία μικρή Ολλανδέζα για τη Formula1 (pics)

Η Μπέιτσκε Βίσερ είναι 20 ετών, κατάγεται από την Ολλανδία και έχει ως στόχο να τρέξει στη Formula1.

Μία μικρή Ολλανδέζα για τη Formula1 (pics)

Σπάνια βλέπουμε μία γυναίκα να τρέχει στη Formula1. Μπορεί η τελευταία που είδαμε ήταν η Σούζι Βολφ, αλλά μόνο σε ελεύθερες δοκιμές και όχι σε ολόκληρη τη σεζόν ως βασική πιλότος. Αυτό επιδιώκει να κάνει μία ανερχόμενη οδηγός, που συμμετέχει στη Formula Renault 3.5.

Ο λόγος για την Μπέιτσκε Βίσερ, η οποία είναι 20 ετών, κατάγεται από την Ολλανδία και έχει ως στόχο να τρέξει κάποια στιγμή στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως δήλωσε η ίδια στην ιστοσελίδα motorsport.com. «Θέλω να συνεχίσω τους αγώνες με μονοθέσια Formula.

Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά προς το παρόν στόχος μου παραμένει να φτάσω μέχρι τη Formula1», είπε, αρχικά. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην παρουσία της στη Formula Renault 3.5 με την ομάδα AVF. «Έμαθα πολλά με την AVF. Ήταν αρκετά καλό άλμα από το ADAC Formel Masters στη Formula Renault 3.5.

Είχα πολλά να συνηθίσω και το μονοθέσιο ήταν αρκετά απαιτητικό στην οδήγηση. Έκανα μεγάλη πρόοδο στην πρώτη μου σεζόν, που ολοκληρώθηκε με την πέμπτη θέση στη Χέρεθ. Στη δεύτερη χρονιά μου ήμουν λίγο άτυχη και έκανα πολλά λάθη», πρόσθεσε.

Τέλος, μίλησε και για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο GP3 εξηγώντας γιατί προτίμησε να παραμείνει στο πρωτάθλημα που βρίσκεται τα δύο τελευταία χρόνια. «Η επιλογή ήταν ανάμεσα στο GP3 και σε άλλη μία χρονιά στη Formula Renault 3.5. Έγινε το τελευταίο επειδή είχαμε καλή πρόταση από την Pons. Ήδη έχω δουλέψει μαζί τους για δύο μέρες τον χειμών, που πήγαν πολύ καλά.

Είχα μία συζήτηση με τον μάνατζέρ μου και τους χορηγούς και αποφασίσαμε ότι ήταν ο καλύτερος τρόπος να συνεχίσω την καριέρα μου. Δεν έχω πει ότι πρέπει να τερματίσω σε κάποια συγκεκριμένη θέση. Το πιο σημαντικό είναι δουλεύω καλά μαζί με όλη την ομάδα κατά τη διάρκεια των δοκιμών και να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μαζί. Μετά θα δούμε πού βρισκόμαστε».

Το who is who

Η Μπέιτσκε Βίσερ γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1995 στην πόλη Ντρόντεν της Ολλανδίας. Όπως όλοι οι οδηγοί αγώνων, έτσι κι αυτή ξεκίνησε από τα καρτ και το 2012 μπήκε στο πρωτάθλημα ADAC Formel Masters. Εκεί πανηγύρισε τρεις νίκες σε δύο χρονιές, ενώ αμφότερες τερμάτισε στην όγδοη θέση της βαθμολογία.

Το 2014 ακολούθησε η Formula Renault 3.5 παράλληλα με κάποιες συμμετοχές στο GP3. Μέχρι τώρα έχει μετρήσει 32 εκκινήσεις και 4 τερματισμούς εντός της πρώτης δεκάδας, με καλύτερο αποτέλεσμα την πέμπτη θέση στη Χέρεθ στην παρθενική της σεζόν. Πλέον, ετοιμάζεται για μία ακόμη χρονιά στη Formula Renault 3.5, αυτή τη φορά με την Pons και όχι με την AVF, με την οποία πορεύτηκε τις δύο πρώτες χρονιές.

Best of internet