Αυτή είναι πιο γρήγορη Elise που φτιάχτηκε ποτέ!

Πέτρος Πιτσίνης
Αυτή είναι πιο γρήγορη Elise που φτιάχτηκε ποτέ!
Περισσότερη δύναμη, λιγότερα κιλά και αστείρευτη οδηγική ευχαρίστηση είναι η συνταγή για την απόλυτη Elise, που ακούει στο όνομα Lotus Elise Cup 250!

Με την τρέχουσα γενιά της Lotus Elise να είναι αρκετά χρόνια στην αγορά, η εταιρεία παρουσίασε μια νέα έκδοση για να τονωθεί το ενδιαφέρον. Η 250 Cup είναι η ισχυρότερη Elise παραγωγής που έχουμε δει ποτέ, με τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα της (που προέρχεται από την Toyota) των 1.8 λίτρων να αποδίδει 250 ίππους, με την βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή. Ίσως το νούμερο δεν εντυπωσιάσει, όμως όταν το βάρος περιορίζεται στα 930 κιλά, εύκολα κάποιος καταλαβαίνει ότι πρόκειται για έναν... πύραυλο. Ενδεικτικά, επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα, επίδοση που θα ζήλευαν πολλά supercars με εκατοντάδες ίππους περισσότερους!

Πολλά στοιχεία της νέας έκδοσης προέρχονται από την προηγούμενη Cup 220, όπως για παράδειγμα η ανάρτηση, ενώ τα φρένα αποτελούνται από διπίστονες AP Racing δαγκάνες εμπρός και μονοπίστονες της Brembo πίσω. Φυσικά η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς από ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, με έξι σχέσεις. Το νέο αεροδυναμικό πακέτο που την εφοδιάζει της προσφέρει 66 κιλά κάθετης δύναμης στην τελική της ταχύτητα που ορίζεται στα 248 χλμ./ώρα, ενώ το προαιρετικό Carbon Aero Pack προσφέρει εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος σε πολλά σημεία του body kit, εξοικονομώντας 10 κιλά. Αυτό που ίσως δεν περιμένει κανείς να δει στον κατάλογο των έξτρα μιας Lotus Elise είναι ένα εξελιγμένο ηχοσύστημα, με δυνατότητα σύνδεσης Bluetooth και iPod, αλλά και τα δερμάτινα καθίσματα, που προαιρετικά αντικαθιστούν την στάνταρ επένδυση με αλκανταρα. Η νέα έκδοση Cup 250 αναμένεται τον Απρίλιο, με αρχική τιμή (στην Αγγλία) τα 58.500€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!