Αυτή θα είναι η αναγεννημένη Alpine (video)

Γιώργος Βαρίνος
Αυτή θα είναι η αναγεννημένη Alpine (video)
Η αναγέννηση της Alpine με ένα σπορ διθέσιο μοντέλο επιτέλους έγινε και επίσημα από τη Renault. Το όνομα αυτού, προς το παρόν, Vision.

Το Μάρτιο στη Γενεύη ως πρωτότυπη, το Σεπτέμβριο στο Παρίσι ως μοντέλο παραγωγής και στις αρχές του 2017 στις εκθέσεις: αυτό είναι το πλάνο της εμπορικής αναβίωσης της Alpine, που θα πραγματοποιηθεί με το μοντέλο Vision το οποίο προς το παρόν έχει τον τίτλο του πρωτότυπου.

Η Alpine Vision είναι συμπαγής, διθέσια και άμεσος ανταγωνιστής της είναι η Porsche 718 Cayman. Στόχος του μοντέλου και της μάρκας είναι να συνδέσουν την τεράστια αγωνιστική εμπειρία της Renault με συναρπαστικά σπορ μοντέλα παραγωγής που θα προσδώσουν αίγλη και φυσικά κέρδη στη γαλλική εταιρεία. Εξήντα λοιπόν χρόνια μετά την ίδρυσή της και 11 μετά το τελευταίο μοντέλο που παρήχθη με τη φίρμα της Alpine, το πρώτο μοντέλο της μάρκας στη νέα εποχή αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστικό.

Η Renault δεν ανακοίνωσε τεχνικά χαρακτηριστικά της Vision, ωστόσο αποκάλυψε ότι ένας νέος τετρακύλινδρος κινητήρας θα επιτρέπει στο πολύ ελαφρύ αμάξωμα να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 4,5 δευτερόλεπτα. Με αυτό το δεδομένο, το μοντέλο χρειάζεται ισχύ περίπου 300 – 350 ίππων, αν υποθέσουμε ότι το βάρος της είναι κοντά στα 1.100 κιλά, για να μπορέσει να επιτύχει μια τέτοια επίδοση.

Επομένως ο κινητήρας δύσκολα θα είναι ο turbo των 1.6 λίτρων και έτσι θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι μιλάμε για ένα σύνολο 1.8 τουλάχιστον, ή 2.0 λίτρων το πιο πιθανό. Αυτό θα είναι τοποθετημένο στο κέντρο και θα παρέχει ισχύ στους πίσω τροχούς μέσω, προφανώς όπως φαίνεται και στις εικόνες λόγω της απουσίας επιλογέα ταχυτήτων, του νέου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων της Renault.

Καθώς και αισθητικά η Alpine Vision βασίζεται στην εμβληματική Α110 της δεκαετίας του ’60, η Renault ελπίζει όχι μόνο να αναβιώσει το όνομα, αλλά και την επιτυχία του πάλαι ποτέ μοντέλου που έμεινε στην παραγωγή για πάρα πολλά χρόνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!