Που πάει το Audi Q2; (video)

Γιώργος Βαρίνος
Που πάει το Audi Q2; (video)
Έως ότου καταλήξει στη διεθνή έκθεση της Γενεύης για την επίσημη παρουσίαση του, το μικρότερο SUV της Audi, το Q2, κάνει ένα πέρασμα από το χώμα.

Το μικρότερο παντός εδάφους μοντέλο της Audi, το Q2, γνωρίζουμε ήδη ότι θα παρουσιαστεί επίσημα στη διεθνή έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου. Μέχρι στιγμή η γερμανική εταιρεία έχει αποκαλύψει μόνο καλυμμένες εικόνες που ορίζουν το περίγραμμά του και αφήνουν να φαίνεται μόνο το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων.

Πλέον στο παιχνίδι της σταδιακής αποκάλυψης μπήκε και το video που θα δείτε στη συνέχεια, όπου από πολύ ψηλά φαίνεται ένα κίτρινο Q2 να κινείται με ταχύτητα σε χωματόδρομο. Παρότι και η ίδια η Audi χαρακτηρίζει το μοντέλο της ως «αστικό SUV», εδώ προφανώς θέλει να δηλώσει τις αυξημένες δυνατότητες κίνησης επί παντός οδοστρώματος, χάρη στην απόσταση από το έδαφος και την –προαιρετική- τετρακίνηση Quattro.

Πιθανότατα τις επόμενες ημέρες θα έχουμε πολύ περισσότερα να πούμε για το μοντέλο, καθώς θα αποκαλύπτονται σταδιακά διάφορες πτυχές του. Αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα είναι το Q2 θα βασίζεται στο πλαίσιο με την ονομασία MQB του ομίλου Volkswagen και το μήκος του θα βρίσκεται στη σφαίρα των 4,20 μ. Ωστόσο θα είναι ένα καθαρόαιμο πενταθέσιο μοντέλο, με επαρκή χώρο αποσκευών.

Η βασική του έκδοση θα εφοδιάζεται με τον τρικύλινδρο κινητήρα TSi των 100 και θα διαθέτει κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς, ενώ με τους μεγαλύτερους TSi και TDi κινητήρες στα 1.4 και 1.6 λίτρα αντίστοιχα θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις. Οι τιμές για τη βασική έκδοση υπολογίζονται λίγο πάνω από τα 20.000€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!