Βελτιωμένο για το 2016 το Seat Leon TCR

Γιώργος Βαρίνος
Βελτιωμένο για το 2016 το Seat Leon TCR
Με μια νέα έκδοση του Seat Leon Cup Racer, την TCR, η Seat δημιουργεί το ιδανικό αυτοκίνητο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού.

Περισσότερα από 100 αγωνιστικά Seat Leon Cup Racer χρησιμοποιούνται σήμερα με τεράστια επιτυχία σε 22 συνολικά χώρες αλλά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού TCR, που κέρδισε την πρώτη χρονιά της προκήρυξής του ο Ελβετός οδηγός Stefano Comini με το ισπανικό αγωνιστικό.

Για το 2016 η έκδοση Cup Racer του Seat Leon για το Πρωτάθλημα TCR International Series διαθέτει νέα, ελαφρύτερη και πιο ανθεκτική μετάδοση καθώς και ένα ισχυρό και ελαφρύ σύστημα φρένων. Η πιο σημαντική αλλαγή είναι το σειριακό, έξι ταχυτήτων αγωνιστικό κιβώτιο από την SADEV, με τις αλλαγές των σχέσεων να πραγματοποιούνται μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι αντί του λεβιέ. Επίσης διατίθεται ένα συμπαγές εμπρόσθιο μπλοκέ διαφορικό και σύστημα πέδησης της AP με δαγκάνες φρένων έξι εμβόλων. Ο κινητήρας παραμένει ο γνωστός δίλιτρος TSi με ισχύ 330 ίππων.

Βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί ωστόσο και στην έκδοση ενιαίου τύπου αγώνων Eurocup του μοντέλου, που πλέον παρέχει βελτιωμένη κάθετη δύναμη χάρη στο νέο αεροδυναμικό πακέτο και εξασφαλίζει μεγαλύτερη ταχύτητα στις ευθείες και στις στροφές. Το πακέτο ψύξης και το επανασχεδιασμένο σύστημα εξάτμισης προσφέρουν καλύτερη απόδοση, ενώ τα αμορτισέρ ρυθμίζονται σε απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς, επιτρέποντας στον οδηγό να προσαρμοστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια στις απαιτήσεις της πίστας και στο στιλ οδήγησης. Τέλος, ένα νέο ντεπόζιτο ασφαλείας χωρητικότητας 100 λίτρων και άμεσου συστήματος ανεφοδιασμού αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμο σε πολύωρους αγώνες αντοχής.

Εκτός από την εξαιρετική απόδοσή του το αγωνιστικό Leon διακρίνεται και για την προσιτή τιμή του. Το Cup Racer για τους αγώνες ενιαίου τύπου με κιβώτιο DSG κοστίζει 85.000€ χωρίς ΦΠΑ, ενώ η έκδοση TCR του με σειριακό κιβώτιο 110.00€ χωρίς ΦΠΑ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!