Θα μας τρελάνει η Nissan (video)

Γιώργος Βαρίνος
Θα μας τρελάνει η Nissan (video)
«Αν μπορώ να φτιάξω αυτοκίνητα που σταθμεύουν μόνα τους» σκέφτηκε η Nissan, «γιατί όχι και καρέκλες γραφείου που… τακτοποιούνται μόνες τους»;

Έχοντας ήδη προχωρήσει στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, η Nissan εφάρμοσε την συγκεκριμένη τεχνογνωσία που λύνει τα χέρια των οδηγών στο δρόμο και στον εργασιακό χώρο: κατασκεύασε τις πρώτες αυτοκινούμενες καρέκλες γραφείου.

Με ένα απλό χειροκρότημα, οι φουτουριστικές «αυτόνομες» καρέκλες μετακινούνται αυτόματα στις προκαθορισμένες θέσεις τους, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο χώρους όπως το γραφείο μας ή την αίθουσα των συνεδριάσεων, τακτοποιημένους και ευπαρουσίαστους. Ταυτόχρονα, μπορούν να εντυπωσιάσουν τους προσκεκλημένους ή τους συνεργάτες μιας εταιρείας με τη σπάνια ικανότητά τους να βρίσκουν τη θέση τους στο χώρο.

Ο τρόπος λειτουργίας των συγκεκριμένων καθισμάτων βασίζεται στην παρακολούθησή τους από τέσσερις κάμερες που είναι τοποθετημένες στους τοίχους, οι οποίες και ελέγχουν την κίνησή τους μέσω Wi-Fi. Σύμφωνα με τη Nissan, οι «αυτόνομες» καρέκλες δεν αναμένεται να διατεθούν στο εμπόριο, ωστόσο το θέαμα της κίνησής τους είναι άκρως απολαυστικό και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!