Πρωταθλητής χώρων το SsangYong XLV

Πρωταθλητής χώρων το SsangYong XLV

Στην έκθεση της Γενεύης η κορεατική SsangYong θα παρουσιάσει το XLV, ένα SUV βασισμένο στο Tivoli, με σπηλαιώδη χώρο αποσκευών 720 λίτρων! 

Πρωταθλητής χώρων το SsangYong XLV

Βασισμένο στο εντυπωσιακό πρωτότυπο XLV-Air, που είχε παρουσιαστεί στην προηγούμενη έκθεση της Φρανκφούρτης, το νέο SsangYong XLV έρχεται να προστεθεί στη γκάμα της κορεατικής φίρμας με ένα τεράστιο πλεονέκτημα χώρων.

Το νέο μοντέλο βασίζεται στο πλαίσιο του Tivoli του οποίου και διατηρεί το μεταξόνιο των 2,6 μέτρων. Διαθέτει όμως ένα μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό αμάξωμα, μήκους 4.440 μέτρων, με έναν κρυμμένο άσσο στο εσωτερικό του: o χώρος αποσκευών αγγίζει το νούμερο ρεκόρ των 720 λίτρων, με όλες τις πλάτες των καθισμάτων στη θέση τους, χωρίς να υπάρχει κανένας συμβιβασμός στον ευρύχωρο και πολυτελή θάλαμο επιβατών.

Το νέο SsangYong XLV έχει φτιαχτεί για να καλύπτει πολλαπλούς ρόλους και ανάγκες μετακίνησης με το μέγιστο δυνατό στυλ, άνεση και πολυτέλεια. Στην Ελλάδα θα προσφέρεται με τον σύγχρονο turbo-diesel κινητήρα 1,6 λίτρων, με 115 ίππους και 300 Nm ροπής, που προσφέρει ανταγωνιστικές επιδόσεις, συνδυασμένες με χαμηλή κατανάλωση, από 4,5 λτ./100 χλμ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με κιβώτια 6 σχέσεων, χειροκίνητο ή αυτόματο – σειριακό (με 3 προγράμματα λειτουργίας).

Το νέο XLV θα κυκλοφορήσει, με όλους τους συνδυασμούς κιβωτίων, ως 2κίνητο και ως 4κίνητο (Active AWD με Lock Mode), ενώ στην 4κίνητη έκδοσή του θα φέρει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα. Το νέο SsangYong XLV θα διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό από τη βασική του έκδοση, ενώ στην Ελλάδα θα αρχίσει να διατίθεται από το Μάιο του 2016, με τιμές που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Best of internet