Συγκίνηση στην πρώτη έκθεση για τον Σουμάχερ

Νίκος Τσιώκος
Συγκίνηση στην πρώτη έκθεση για τον Σουμάχερ
Σε κλίμα συγκίνησης η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ πραγματοποίησε τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης για τον εφτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή.

Μόνο συγκίνηση θα μπορούσαν να είχαν τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης για τον Μίκαελ Σουμάχερ. Αυτή έχει τίτλο «Μίκαελ Σουμάχερ - Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των Ρεκόρ» και λαμβάνει χώρα στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας. Όπως προαναφέραμε, είναι πρώτη προς τιμήν του εφτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula1 και παρουσιάζει κάθε πτυχή της καριέρας του «Σούμι».

Συγκεκριμένα, στην έκθεση οι επισκέπτες μπορούν να δουν μονοθέσια με τα οποία έτρεξε ο Σουμάχερ, ένα αυθεντικό της Mercedes, αυτά της Ferrari που κατέκτησε τον τίτλο το 2000 και το 2005, τρόπαια, οπτικό υλικό, ένα showcar της Benetton, αλλά και το άγαλμα του Γερμανού σε φυσικό μέγεθος.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν η σύζυγός του Κορίνα, που ήταν και η οικοδέσποινα, τα παιδιά του, Τζίνα Μαρία και Μικ, ο πατέρας του, Ρολφ, η μάνατζέρ του, Ζαμπίνε Κεμ, καθώς και ο άλλοτες διευθυντής της Mercedes, Νόρμπερτ Χογκ, ενώ απουσίαζε ο Στέφανο Ντομενικάλι, αφού καθυστέρησε η πτήση του.

Στη σύντομη ομιλία της η Κεμ ευχαρίστησε τους διοργανωτές, επσήμανε τον... Γολγοθά που έχει ξεκινήσει από τα τέλη του 2013 για τον Σουμάχερ και τους οικείους του και αναφέρθηκε στην έκθεση τονίζοντας ότι είναι κρίμα που δεν είναι παρών ο ίδιος ο «Σούμι».

«Είναι κρίμα, που δεν μπορεί να είναι εδώ ο Μίκαελ. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε, ό,τι συνέβη. Πρέπει να το αποδεχθούμε και οφείλουμε να ελπίζουμε και να υποστηρίζουμε με όλα όσα έχουμε, ώστε να μπορέσει να είναι κάποια ημέρα πάλι εδώ. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ήταν η ζωή του.

Η έκθεση μας δείχνει τον Μίκαελ σε όλες τις πτυχές του», ανέφερε στην ομιλία της, η οποία συγκίνησε τους 200 καλεσμένους στην εκδήλωση. Τέλος, να σημειώσουμε ότι η έκθεση θα διαρκέσει για δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι τα μισά Ιανουαρίου 2018, με την είσοδο να είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!