Από 27.500€ το Fiat 124 Spider στην Ιταλία

Γιώργος Βαρίνος
Από 27.500€ το Fiat 124 Spider στην Ιταλία
Στη γείτονα χώρα ξεκίνησαν οι πωλήσεις του Fiat 124 Spider, με τις τιμές να αρχίζουν από τα 27.500€ για τη βασική του έκδοση.

Διαθέσιμο είναι πλέον στην Ιταλία το Fiat 124 Spider, το alte ego του γνωστού μας MX-5 το οποίο δάνεισε το πλαίσιο και τη μηχανολογική του σχεδίαση στο ιταλικό roadster. Παρά όμως τις μεγάλες ομοιότητες που πρέπει να αναμένουμε σε αίσθηση και οδική συμπεριφορά, ανάλογα μεγάλες πρέπει να είναι και οι διαφορές, καθώς οι Ιταλοί τοποθετούν στο υπέροχο διθέσιο μοντέλο τον κινητήρα βενζίνης 1.4 turbo με την ονομασία MultiAir που για την περίσταση αποδίδει 140 ίππους.

Σε σχέση με το Mazda, τα πράγματα αναμένονται πιο συναρπαστικά στον τομέα των επιδόσεων, καθώς το ιαπωνικό πρωτότυπο έχει κινητήρες 130 και 160 ίππων στα 1.5 και 2.0 λίτρα, χωρίς turbo. Μάλιστα, στις ΗΠΑ το 124 Spider διατίθεται με τον ίδιο κινητήρα αλλά απόδοση 160 ίππων, κάτι που μας βάζει σε υποψίες για περαιτέρω εκδόσεις και στην ευρωπαϊκή αγορά με αυξημένη ισχύ. Το βέβαιο είναι ότι θα ακολουθήσει και έκδοση Abarth, καθώς καλυμμένα αυτοκίνητα δοκιμών έχουν φωτογραφηθεί στους δρόμους της Ευρώπης, η οποία θα διαθέτει σημαντικά αυξημένη ισχύ ίσως και πάνω από τους 170 ίππους.

Στην Ιταλία τώρα, οι τιμές για τη βασική έκδοση του μοντέλου ξεκινούν από τα 27.500€, ανεβαίνουν στα 29.900€ για την πιο πλούσια έκδοση Lusso και κορυφώνονται στις 33.000€ για την έκδοση Anniversary που διαθέτει ηχοσύστημα της Bose, αναβαθμισμένο σύστημα infotainment, σύστημα εισόδου/εξόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, δερμάτινες επενδύσεις και φώτα LED.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!