Ακόμα δεν την είδαμε, την ξεσκεπάσαμε

Γιώργος Βαρίνος
Ακόμα δεν την είδαμε, την ξεσκεπάσαμε
H Bugatti Chiron θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης σε 15 ημέρες, ωστόσο ήδη άρχισαν τα σχέδια της ανοιχτής έκδοσής της.

Η αντικαταστάτης της εμβληματικής Bugatti Veyron, η Chiron, θα παρουσιαστεί επισήμως στην προσεχή έκθεση της Γενεύης που ξεκινά τη λειτουργία της για το κοινό στις 3 Μαρτίου. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει κατασκοπευτικές εικόνες της, που τη δείχνουν να βρίσκεται αισθητικά πολύ κοντά στο πρωτότυπο Vision Gran Turismo που παρουσίασε η Bugatti στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο του 2015.

Πλέον, γνωρίζοντας περίπου την εικόνα της Chiron, έχουμε και τις πρώτες καλλιτεχνικές απεικονίσεις μια έκδοσηw Grand Sport, όπως συνήθιζε ο κατασκευαστής να ονομάζει τις ανοιχτές εκδόσεις της Veyron. Φυσικά αυτή δεν θα έρθει άμεσα ή, τουλάχιστον, αυτό θα εξαρτηθεί από το ρυθμό παραγγελιών της κουπέ έκδοσης της Chiron. Αυτή, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, θα κοστίζει περίπου 2,2 εκατομμύρια ευρώ και η ανοιχτή της έκδοση σίγουρα κάτι περισσότερο, δίνοντας έτσι και τη δυνατότητα αύξησης της παραγωγής αν η ζήτηση το απαιτήσει.

Σε κάθε περίπτωση και η ανοιχτή έκδοση Grand Sport θα διαθέτει τον οκτάλιτρο W16 κινητήρα που με τη βοήθεια 4 turbo αναμένεται να αποδίδει ισχύ περίπου 1.500 ίππων, ώστε να μην μπορεί να απειληθεί άμεσα από κανένα άλλο hypercar και να κατακτήσει και πάλι το θρόνο του πιο γρήγορου αυτοκινήτου παραγωγής. Ποιες θα είναι όμως οι επιδόσεις που θα της επιτρέψουν κάτι τέτοιο; Σημειώστε επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,2 δλ. και τελική ταχύτητα 470 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!