Προ των πυλών το νέο SUV της Skoda

Προ των πυλών το νέο SUV της Skoda

Προ των πυλών το νέο SUV της Skoda

Μετά το SUV της Seat παίρνει πλέον σειρά το αντίστοιχο μοντέλο της Skoda, που θα διαθέτει δικά του σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, δανεισμένα από νέο Superb.

Η είδηση ότι το νέο SUV της Seat θα κατασκευάζεται στην ίδια μονάδα παραγωγής με το αδελφό μοντέλο της Skoda, σημαίνει ότι δεν θα αργήσουν τα αποκαλυπτήρια του τελευταίου. Μέχρι σήμερα είχαμε δει μόνον καμουφλαρισμένα πρωτότυπα του Skoda Kodiak, όπως επίσης ένα εργοστασιακό σκίτσο του πρωτότυπου VisionS, που θα αποκαλυφθεί σε λίγες ημέρες στο Σαλόνι της Γενεύης.

Η ιστοσελίδα X-Tomi σχεδίασε με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα το Skoda Kodiak, το οποίο εκτιμάται ότι δεν διαφέρει πολύ από το τελικό μοντέλο παραγωγής.

Όπως βλέπουμε, το SUV της Skoda διαφοροποιείται αισθητικά στη μάσκα και στο πίσω μέρος του από το αδελφό Seat Ateca, αν και αποτελούν επί τους ουσίας δίδυμα μοντέλα. Σε κάθε περίπτωση, το Kodiak ξεχωρίζει από μακριά ότι ανήκει στην οικογένεια της Skoda, ενώ υιοθετεί πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το νέο Superb.

Όσο για τα μηχανικά μέρη, θα δούμε βενζινοκινητήρες 1.0 και 1.4 λίτρων με 115 και 150 ίππους και ντιζελοκινητήρες 1,6 και 2,0 λίτρων με 115 έως 190 άλογα.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε στις αρχές Μαρτίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου θα ανακοινωθεί μεταξύ άλλων και πότε θα κυκλοφορήσει το νέο SUV της Τσέχας θυγατέρας της VW στην αγορά.

Best of internet