Βερλάιν: «Με ανακάλυψε ο Σουμάχερ»

Νίκος Τσιώκος
Βερλάιν: «Με ανακάλυψε ο Σουμάχερ»
Ο Πασκάλ Βερλάιν αποκάλυψε πως ο Μίκαελ Σουμάχερ ήταν αυτός που τον έφερε στο... προσκήνιο και άνοιξε τον δρόμο για την καριέρα του.

Το ντεμπούτο του στη Formula1 θα κάνει φέτος ο Πασκάλ Βερλάιν, καθώς αποτελεί τον έναν εκ των δύο πιλότων της Manor. Ο Γερμανός, ωστόσο, έχει μία ιστορία, την οποία λίγη γνωρίζουν και που αφορά το ξεκίνημα της καριέρας του. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ο Μίκαελ Σουμάχερ ήταν ο άνθρωπος που τον έφερε στο... προσκήνιο και άνοιξε τον δρόμο για την καριέρα του.

«Την επιλογή την έκανε ο ίδιος. Εγώ ήμουν ο ένας από τους δύο οδηγούς, που επιλέχθηκαν τελικά. Με αυτή την έννοια, ο Σουμάχερ άνοιξε τον δρόμο για την καριέρα μου», ανέφερε ο 21χρονος πιλότος. Πιο συγκεκριμένα, ο «Σούμι» διέκρινε το ταλέντο του νεαρού στα δοκιμαστικά που έκανε ο Βερλάιν με την ομάδα KSM Racing, της οποίας ο εφτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ιδιοκτήτης το 2008.

Γι' αυτό και του προσέφερε μία θέση στην ομάδα του στο πρωτάθλημα ADAC την επόμενη χρονιά για να αγωνιστεί εκεί μέχρι και το 2012. Ακολούθησε η Formula3 και το DTM, όπου πέρυσι έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία του σπορ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ένα ατύχημα εκτός πίστα λίγο έλειψε να σταθεί αιτία για να μπει άδοξο τέλος στην καριέρα του, καθώς χτύπησε με το αυτοκίνητό του και τραυμάτισε σοβαρά 63χρονο τουρίστα και ελαφρύτερα έναν από τους ανθρώπους ασφαλείας.

Το συμβάν έγινε σε εκδήλωση της Mercedes, που ήταν χορηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας στο Μουντιάλ του 2014, όμως κανείς δεν υπέβαλε μήνυση σε βάρος του, με αποτέλεσμα η υπόθεση να μπει στο αρχείο και ο Βερλάιν να τη γλιτώσει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!