Ηλεκτρική Bentley με «δανεική» πλατφόρμα

Πέτρος Πιτσίνης
Ηλεκτρική Bentley με «δανεική» πλατφόρμα
Τα σχέδια της Bentley περιλαμβάνουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα για να παρουσιαστεί μέσα στα επόμενα χρόνια, το οποίο πιθανότατα θα βασιστεί σε πάτωμα της Porsche.

Η στροφή της Bentley προς την οικολογία έχει αρχίσει από την απόφαση της εταιρείας να διαθέσει στο μέλλον την Bentyaga σε Plug-In Hybrid έκδοση, όμως έφτασε η ώρα που σκέφτεται τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα. Η αρχή πιθανότατα θα γίνει από ένα σεντάν μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα και την τεχνολογία του εντυπωσιακού πρωτοτύπου της Porsche, με την ονομασία Mission E.

Θυμίζουμε ότι η Mission E θα χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό σύστημα 800 Volt το οποίο αποτελείται από δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, που κατανέμουν την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Σύμφωνα πάντα με την Porsche, το 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε όχι περισσότερα από 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ θα έχει προσεγμένη οδική συμπεριφορά με σύστημα Torque Vectoring για καλύτερη διαχείριση της δύναμης. Το σημαντικότερο όλων όμως, είναι οι τιμές αυτονομίας και φόρτισης που ανακοινώνονται από την εταιρεία. Με μια μόλις φόρτιση θα μπορεί να καλύψει έως και 500 χιλιόμετρα και με το σύστημα Porsche Turbo Charge, θα αναπληρώνεται το 80% των μπαταριών, μέσα σε 15 λεπτά!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!