Αλλάζει το Suzuki SX4 S-Cross

Γιώργος Βαρίνος
Αλλάζει το Suzuki SX4 S-Cross
Η διαρροή των εικόνων μιας παρουσίασης της Suzuki Γαλλίας μας αποκαλύπτει το νέο πρόσωπο του crossover της ιαπωνικής Suzuki, του SX4 S-Cross.

Όταν παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του SX4, το 2006, τα συμπαγή SUV ή crossover ήταν μια σχεδόν άγνωστη λέξη και έτσι το ιαπωνικό υβρίδιο τα πήγε αρκετά καλά, ειδικά στην ελληνική αγορά.

Το 2013 ήρθε το S-Cross, με σημαντικά μεγαλύτερες διαστάσεις και φυσικά χώρους, να αντικαταστήσει το SX4 αλλά όχι και να συνεχίσει την επιτυχία του, καθώς πλέον άλλαξε κατηγορία και έγινε ανταγωνιστής του Nissan Qashqai. Τρία χρόνια μετά βλέπουμε πως ήρθε η ώρα της ανανέωσης.

Εικόνες που διέρρευσαν από μια εκδήλωση του επίσημου δικτύου εμπόρων της γαλλικής Suzuki, δείχνουν το S-Cross με σημαντικές σχεδιαστικές αλλαγές κυρίως στο εμπρός μέρος. Μάσκα, φώτα και προφυλακτήρας έχουν αλλάξει σημαντικά, δίνοντας μια εντελώς νέα αισθητική προσέγγιση, η οποία ωστόσο δεν μοιάζει ούτε με αυτή του νέου Vitara, ούτε με κάποιου άλλου μοντέλου της μάρκας.

Επίσης βλέπουμε αλλαγές και στο εσωτερικό, όχι τόσο στη συνολική σχεδίαση όσο κυρίως σε στοιχεία εξοπλισμού και επενδύσεις. Πιο ενδιαφέροντα αναμένονται τα πράγματα σε μηχανολογικό επίπεδο, καθώς θα υιοθετηθούν οι νέοι κινητήρες βενζίνης boosterjet. Δηλαδή ο κινητήρας turbo των 1.4 λίτρων με 140 ίππους που μόλις έκανε το ντεμπούτο του στο Suzuki Vitara, όσο και ο τρικύλινδρος χιλιάρης των 115 ίππων που αναμένεται με το νέο Baleno.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!