Σκληρό καρύδι η VW

Γιώργος Βαρίνος
Σκληρό καρύδι η VW
Ο όμιλος VW παρουσίασε αύξηση πωλήσεων τον Ιανουάριο σε παγκόσμιο επίπεδο, αποδεικνύοντας ότι έχει πολύ γερά θεμέλια.

Οι κλυδωνισμοί που απέφερε το σκάνδαλο με τους ρύπους των diesel κινητήρων δεν ήταν ικανοί, απ’ ότι φαίνεται, να κάνουν σοβαρή ζημιά στο τεράστιο οικοδόμημα του ομίλου της VW.

Παρά τη γενική κάμψη που παρουσίασαν ορισμένες μεγάλες αγορές όπως αυτές της βόρειας και νότιας Αμερικής, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε αύξηση 3,7% στις πωλήσεις του συνόλου των μαρκών και των οχημάτων που κατασκευάζει το μήνα Ιανουάριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2015.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ούτε μια μάρκα δεν σημείωσε μείωση και δεν είναι και λίγες: VW, Audi, Porsche, Seat, Skoda και τα φορτηγά MAN και Scania. Τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων παρουσίασε η Porsche με περίπου 24% και τη μικρότερη η Seat με 0,1%. Συνολικά ο όμιλος διέθεσε 847.800 οχήματα τον Ιανουάριο του 2016, έναντι 817.600 οχημάτων το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα στοιχεία αυτά αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι πέρυσι τέτοια περίοδο δεν είχε ακόμα αποκαλυφθεί το ζήτημα της χειραγώγησης των ρύπων των diesel κινητήρων της VW και έτσι οι πωλήσεις δεν είχαν καμφθεί εξ’ αιτίας του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!