Γιατί ανοίγουν σαμπάνιες στη Lamborghini;

Γιατί ανοίγουν σαμπάνιες στη Lamborghini;

Η ιταλική μάρκα έσπασε για πρώτη φορά στην ιστορία της τις 3.000 πωλήσεις μέσα σε έναν χρόνο, ενώ θα προσλάβει άλλα 500 άτομα για την παραγωγή του νέου SUV της.

Γιατί ανοίγουν σαμπάνιες στη Lamborghini;

Το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλα σπάει τα τελευταία χρόνια η Lamborghini. Πέρυσι πούλησε η ιταλική μάρκα, που ανήκει πλέον στον όμιλο VW, ακριβώς 3.245 αυτοκίνητα, πετυχαίνοντας έτσι ένα νέο ρεκόρ στην ιστορία της. Μιλάμε δηλαδή για 700 περισσότερα supercars και αύξηση 28% σε σύγκριση με το 2014. Αν συγκρίνουμε μάλιστα τις πωλήσεις του 2015 με τις αντίστοιχες του 2010, τότε θα διαπιστώσουμε ότι η συνολική αύξηση κυμαίνεται γύρω στο 250%.

Σημαντικότερη αγορά για τους Ιταλούς παραμένει η αμερικανική, ενώ την ακολουθεί η κινέζικη. Το 2018 αναμένεται να λανσάρει η Lamborghini το SUV Urus, που θα αποτελέσει το τρίτο μοντέλο της γκάμας της δίπλα στις Aventador και Huracan. Χάρη σε αυτό ευελπιστεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις της, ενώ έχει ανακοινώσει ήδη τη δημιουργία 500 νέων θέσεων εργασίας στη Σάντα Αγκάτα της Ιταλίας για την παραγωγή της Urus.

Best of internet