Γιατί πουλάει ο Πούτιν τη λιμουζίνα του; (video)

Γιατί πουλάει ο Πούτιν τη λιμουζίνα του; (video)

Γιατί πουλάει ο Πούτιν τη λιμουζίνα του; (video)

Αγοράστε το χλιδάτο ZiL 4112R, που εξελίχθηκε αποκλειστικά και μόνον για τον Πρόεδρο της Ρωσίας και διατίθεται για 1,2 εκατ. δολάρια. Η τιμή σηκώνει πάντως παζάρια!

Ποια Maybach και ποια Rolls-Royce; Στο ανατολικό στρατόπεδο υπάρχει μία αντίστοιχη μάρκα πολυτελείας, η ZiL, η οποία προσφέρει υψηλών προδιαγραφών μοντέλα και προμηθεύει μάλιστα τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν με τις λιμουζίνες της. Τελευταίο της δημιούργημα είναι το ZiL 4112R, για του οποίου την εξέλιξη και κατασκευή απαιτήθηκαν πάνω από έξι χρόνια.

Ωστόσο ο Ρώσος Πρόεδρος δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από το ένα και μοναδικό τέτοιο μοντέλο, που φτιάχτηκε αποκλειστικά γιαυτόν και συνεχίζει να χρησιμοποιεί ξένες λιμουζίνες, κατά προτίμηση γερμανικής προέλευσης, για τις μετακινήσεις του. Παράλληλα προκήρυξε διαγωνισμό για την κατασκευή μίας νέας προεδρικής λιμουζίνας ρώσικης κατασκευής, η οποία εκτιμάται ότι δεν θα είναι έτοιμη πριν περάσουν μερικά χρόνια.

Η μαύρη λιμουζίνα, που απέρριψε τελικά ο Πούτιν, προσφέρεται τώρα προς πώληση στην τιμή του 1,2 εκατ. δολαρίων, αν και το ποσόν είναι συζητήσιμο. Το αυτοκίνητο είναι σχεδόν ολοκαίνουργιο, καθώς δεν έχει χρησιμοποιηθεί παρά ελάχιστα και στο χλιδάτο σαλόνι του προβλέπονται μεταξύ άλλων μπαράκι, ψυγειάκι, ηλεκτρικά αναδιπλούμενα καθίσματα, κλπ.

Το εξάπορτο αμάξωμα ξεπερνά σε μήκος τα έξι μέτρα και εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα 7,7 λίτρων με 400 ίππους ισχύ και με αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Παρακολουθήστε το βίντεο, για να δείτε όλες τις λεπτομέρειες της χλιδάτης λιμουζίνας του Προέδρου της Ρωσίας. Στην αρχή παρουσιάζονται οι αντίστοιχες προεδρικές λιμουζίνες του Χρουστσόφ και του Γκορμπατσόφ, όμως λίγο μετά το πρώτο λεπτό βλέπουμε τη ZiL 4112R, που βγήκε στο σφυρί.

New limousine for President of Russia and Arabic Shakh

Best of internet