Μαρκιόνε: «Νίκες για το όνομα της Ferrari»

Νίκος Τσιώκος
Μαρκιόνε: «Νίκες για το όνομα της Ferrari»
Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε ανέβασε κι άλλο τις απαιτήσεις της Ferrari για φέτος τονίζοντας ότι η επιστροφή στις επιτυχίες θα είναι καλό για το όνομα της εταιρείας.

Η Ferrari έβαλε τις βάσεις το 2015 για τον ένα και μοναδικό στόχο που έχει θέσει, την επιστροφή στην κορυφή. Σε αυτές καλείται να χτίσει, ώστε να τον πετύχει, με τον Σέρτζιο Μαρκιόνε, μάλιστα, να ανεβάζει κι άλλο τις απαιτήσεις ενόψει της σεζόν που ξεκινάει επίσημα σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα στην Αυστραλία.

Ο πρόεδρος της Scuderia τόνισε, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, ότι θα πρέπει από την πρώτη στιγμή η ομάδα του να είναι σε θέση να πανηγυρίσει νίκες και πως θα είναι καλό για το όνομα της εταιρείας να ζήσει εκ νέου τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως θα είναι τραγωδία να μείνει η ομάδα του Μαρανέλο χωρίς τίτλο για την επόμενη δεκαετία.

«Πρέπει να είμαστε ήδη από τον πρώτο αγώνα στη Μελβούρνη ικανοί να νικήσουμε. Οι νίκες είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για το όνομα της Ferrari. Θα ήταν τραγωδία, αν μέναμε δέκα ολόκληρα χρόνια χωρίς τίτλο. Στη Mercedes κατανόησαν αμέσως τους κανονισμούς από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής τους, ενώ σ' εμάς πήρε χρόνο.

Όμως, δε θέλω να κάνω κριτική στο παρελθόν. Απ' ό,τι είδα, δεν είχαμε καλό κινητήρα για να κερδίσουμε. Πανηγυρίσαμε νίκες επειδή επαναφέραμε στην ομάδα την προσήλωση και αρχίσαμε να κάνουμε τα σημαντικά. Η άφιξη του Μαουρίτσιο Αριβαμπένε βοήθησε πολύ», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!