Το οικολογικό προφίλ της BMW Σειράς 7

Πέτρος Πιτσίνης
Το οικολογικό προφίλ της BMW Σειράς 7
Με τρεις Plug-In Hybrid εκδόσεις στην γκάμα της, η λιμουζίνα της BMW σίγουρα ενδιαφέρεται και για το περιβάλλον, εκτός από το κύρος και την πολυτέλεια.

Οι εκδόσεις με τα διακριτικά iPerformance θα σηματοδοτούν τον υβριδικό χαρακτήρα της ναυαρχίδας της BMW, δηλαδή της σειράς 7. Η 740e iPerformance, η 740Le iPerformance (με μακρύ μεταξόνιο) και η 740 Le xDrive iPerformance (με μακρύ μεταξόνιο και τετρακίνηση) θα είναι οι τρεις παραλλαγές της «πράσινης» έκδοσης του μοντέλου, που θα χρησιμοποιούν το ίδιο μηχανικό σύνολο. Αυτό είναι ένα τετρακύλινδο μοτέρ με δύο τούρμπο και 258 άλογα, που συνδυαστικά με τον ηλεκτροκινητήρα θα αποδίδει 326 ίππους. Η Σειρά 7 θα μπορεί να κινείται και αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, με αυτονομία 40 χιλιόμετρα για τις πισωκίνητες εκδόσεις και 37 χιλιόμετρα για την τετρακίνητη.

Με το μπουτόν eDrive στην κεντρική κονσόλα ο οδηγός μπορεί να επιλέξει πως θα κινείται, με την προεπιλεγμένη ρύθμιση να αντλεί ενέργεια τόσο από τις μπαταρίες, όσο και από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο τελευταίος, απενεργοποιείται πλήρως όταν το έργο της κίνησης του οχήματος αφήνεται αποκλειστικά στον ηλεκτροκινητήρα και μόνο όταν πατηθεί βαθιά το πεντάλ του γκαζιού, «ξυπνάει» για να βοηθήσει. Το Driving Experience Control προσφέρει τέσσερις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, οι οποίες είναι η Eco Pro, η Comfort, η Sport και η παραμετροποιήσιμη Adaptive Mode. Τέλος, οι μπαταρίες των 9,2 kWh φορτίζονται σε περίπου τέσσερις ώρες σε οικιακό δίκτυο, ενώ μέσω του BMW iWallBox η φόρτιση πραγματοποιείται σε λιγότερες από τρεις ώρες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!