Το τέρας της Toyota (video)

Το τέρας της Toyota (video)

Το τέρας της Toyota (video)

Το Toyota Tacoma TRD Pro κάνει τα ευρωπαϊκά ημιφορτηγά με διπλή καμπίνα να δείχνουν παιδικά παιχνίδια. 

Το Tacoma είναι το μεσαίο! ημιφορτηγό της Toyota για την αγορά των ΗΠΑ και παρόλα αυτά έχει μήκος 5,4 μέτρα, ζυγίζει 2.5 τόνους και παίρνει κίνηση από ένα σύνολο V6 3.5 λίτρων βενζίνης με ισχύ 278 ίππων. Επειδή όμως αυτά τα στοιχεία δεν είναι προφανώς αρκετά για να καταστήσουν το εκτός δρόμου όχημα απόλυτο κυρίαρχο της φύσης, η Toyota παρουσίασε και την έκδοση TRD Pro.

Η τελευταία είναι ακόμα πιο προσανατολισμένη στην εκτός δρόμου χρήση, με υπερυψωμένο αμάξωμα κατά 3 εκατοστά που έχει απόσταση από το έδαφος 27 πόντους, αλουμινένια ποδιά προστασίας, ειδικά αμορτισέρ της Fox, πίσω μπλοκέ, ειδικά ελαστικά της Goodyear ενισχυμένα με ίνες άνθρακα, ενισχυμένα φύλλα σούστας πίσω και νέα ελατήρια ανάρτησης εμπρός. Επίσης το μοντέλο διαθέτει νέα μάσκα και φώτα led, καθώς και αναμονές για τοποθέτηση προαιρετικών φώτων οροφής.

Στον κινητήρα δεν αλλάζει κάτι, υπάρχει όμως η δυνατότητα παραγγελίας με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο με τον ίδιο αριθμό σχέσεων. Λόγω του τεράστιου βάρους που μπορεί να σύρει, το μοντέλο διαθέτει και ένα «πακέτο ρυμούλκησης» το οποίο εκτός της απαραίτητης πρίζας και του κοτσαδόρου περιλαμβάνει επιπρόσθετα ψυγείο λαδιού του κινητήρα και του αυτόματου κιβωτίου, καθώς και ψυγείο υδραυλικού υγρού του συστήματος διεύθυνσης! Τίποτα λοιπόν δεν έχει αφεθεί στην τύχη και αυτό άλλωστε φαίνεται και από τις δυνατότητες κίνησης του Tacoma TRD Pro στο video που ακολουθεί. 

2017 Toyota Tacoma TRD Pro

Best of internet