Με 600 ίππους η BMW M760 Li

Με 600 ίππους η BMW M760 Li

Με 600 ίππους η BMW M760 Li

Η απόλυτη έκφραση της δυναμικής πολυτέλειας θα παρουσιαστεί από την BMW στην έκθεση της Γενεύης, υπό τη μορφή της M760 Li των 600 ίππων.

Η έκδοση Long της νέας BMW 7 αποκτά την κορυφαία εκδοχή της στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης με τον κωδικό Μ που σημαίνει κορυφαία ισχύς και επιδόσεις. Κάτω από το τεράστιο καπό της M760 Li λειτουργεί ένα πραγματικό εργοστάσιο ισχύος με 12 κυλίνδρους συνολικής χωρητικότητα 6,6 λίτρων που παράγει 600 ίππους και 800 Nm ροπή από τις 1.500 σ.α.λ. μόλις. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός κιβωτίου 8 σχέσεων που έχει ρυθμιστεί για ακόμα πιο γρήγορες και απαλές αλλαγές.

Εδώ ο κωδικός M δεν σημαίνει και έντονα σπορ στοιχεία αισθητικής, καθώς η κορυφαία λιμουζίνα της BMW πρέπει να εκπέμπει διακριτικό κύρος, ωστόσο οι επιδόσεις είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές, παραπέμποντας σε κορυφαία σπορ κατασκευής. Η τελική ταχύτητα φτάνει στα 305 χλμ./ώρα και η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 3,9 δευτερόλεπτα.

Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση με τις ενεργές αντιστρεπτικές συνδυάζεται με τροχούς διαμέτρου 20 ιντσών, που σε συνδυασμό με το αυτόματο σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς εξασφαλίζουν κορυφαία άνεση, πρόσφυση και παροχή ισχύος σε όλες τις οδικές συνθήκες.

Τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης είναι πραγματικά εντυπωσιακά και περιλαμβάνουν οτιδήποτε έχει να προσφέρει η τεχνολογία από αυτόματο παρκάρισμα έως ενεργό cruise control που λαμβάνει δεδομένα ακόμα και μέσω GPS.

Για την άνεση και τους χώρους δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά, καθώς οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές του επιπέδου τους. Τέλος, όσον αφορά στο κόστος, αυτό δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αλλά αν σας απασχολεί σίγουρα δεν είστε μέσα στους υποψήφιους αγοραστές αυτού του μοντέλου. 

Best of internet