Το ηλεκτρικό «του λαού» από την Renault-Nissan

Πέτρος Πιτσίνης
Το ηλεκτρικό «του λαού» από την Renault-Nissan
Μια οικονομική πρόταση ηλεκτροκίνησης ετοιμάζει ο όμιλος Renault-Nissan για να την λανσάρει στην Κινεζική αγορά, η οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο επικεφαλής του ομίλου Renault-Nissan, Κάρλος Γκον, αποκάλυψε τα σχέδιά του για την δημιουργία ενός φθηνού ηλεκτρικού οχήματος. Αυτό θα κατασκευαστεί στα πρότυπα των αναγκών της Κινεζικής αγοράς και συγκεκριμένα, των λιγότερο εύπορων που αδυνατούν να επιλέξουν κάποια από τις ήδη υπάρχουσες προτάσεις.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το Nissan Leaf ως ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, όμως πουλάει μόνο μερικές εκατοντάδες μονάδες ανά μήνα, που δεν καλύπτει τους στόχους του Group. Η τιμή του είναι το βασικό του μειονέκτημα, για αυτό ένα μοντέλο με μικρότερο κόστος αγοράς θα μπορούσε να διαπρέψει στην τοπική αγορά - και όχι μόνο. Σίγουρα με τον καιρό οι τιμές αυτών των αυτοκινήτων θα πέσουν πολύ (όπως συμβαίνει με κάθε νέα τεχνολογία), όμως μέχρι τότε, κάθε νέα πρόταση είναι ευπρόσδεκτη! Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κινεζική κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια διάδοσης της ηλεκτροκίνησης, καθώς επιδοτεί την συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων. Στόχος της είναι μέχρι το 2020, πέντε εκατομμύρια ηλεκτρικά και υβριδικά ΙΧ να κινούνται στους δρόμους της Κίνας!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!