Με νέο Scenic η Renault στη Γενεύη (video)

Με νέο Scenic η Renault στη Γενεύη (video)

Με νέο Scenic η Renault στη Γενεύη (video)

Η 4η γενιά του Renault Scenic θα παρουσιαστεί το Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης, σηματοδοτώντας τα 20 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του μοντέλου. 

Το νέο Scenic, στην 4η γενιά του, θα κάνει το ντεμπούτο του στη διεθνή έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο, ακριβώς 20 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του πρωτοποριακού μικρού – μεσαίου πολυμορφικού μοντέλου. Το Scenic ήταν ο προπομπός μιας ολόκληρης κατηγορίας συμπαγών πολυμορφικών μοντέλων, που συνδύαζαν μεγάλους χώρους, μεταβλητότητα εσωτερικού, πρακτικότητα και ευκολία οδήγησης και στάθμευσης στην πόλη.

Η υφιστάμενη γενιά του Scenic παρουσιάστηκε το 2009 και πλέον έκλεισε τον κύκλο της, με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία. Το νέο Scenic 4ης γενιάς θα συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ευχρηστίας ενός πολυμορφικού με σπορ και δυναμικά χαρακτηριστικά σχεδίασης στο αμάξωμά του. Η Renault αναφέρει ότι το πρωτότυπο μοντέλο R-Space που παρουσιάστηκε το 2011 θα είναι το σημείο αναφοράς του Scenic , κάτι που μας υπόσχεται ένα συναρπαστικό νέο μοντέλο, το οποίο θα αποτελεί τομή για την κατηγορία των πολυμορφικών, ακριβώς όπως και το πρώτο είκοσι χρόνια πριν.

Η Renault δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες και προς το παρόν αρκείται σε ένα video που αναφέρεται στην ιστορία του μοντέλου και στις καινοτομίες που αυτό εισήγαγε στην κατηγορία. Ωστόσο πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι κινητήρες του νέου Scenic θα ξεκινούν από τα 0.9 λίτρα για τις εκδόσεις βενζίνης και από τα 1.5 για τις εκδόσεις diesel και θα κορυφώνονται στα 1.6 και 2.0 λίτρα αντίστοιχα. 

Best of internet