SUV «τσέπης» από την Toyota

Πέτρος Πιτσίνης
SUV «τσέπης» από την Toyota
Με ένα νέο μοντέλο θα ενισχύσει η Ιαπωνική εταιρεία την γκάμα της, το οποίο θα «παίζει» στην κατηγορία του Nissan Juke.

Τα πλάνα της Toyota περιλαμβάνουν την έκδοση παραγωγής του εντυπωσιακού πρωτότυπου μοντέλου C-HR Concept που είδαμε στην έκθεση της Φρανκφούρτης, με το οποίο θα μπει δυναμικά στην κατηγορία των crossover. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους θα αποκαλυφθεί στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, η οποία ανοίγει για το κοινό την 1/3.

Με αυτό η Toyota θα ανταγωνιστεί το Nissan Juke αλλά και το ελαφρώς μεγαλύτερο Honda HR-V. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος της φίρμας είπε ότι η κατηγορία των crossover γνώρισε ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει ανοδικά και πιστεύει, ότι θα ενισχύσει τις πωλήσεις τους στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η Toyota κρατάει κρυφά τα χαρτιά της, συνεπώς δεν γνωρίζουμε αν το όνομα του πρωτότυπου θα διατηρηθεί, ούτε με ποιους κινητήρες θα εφοδιάζεται.

Ωστόσο έντονες φήμες κάνουν λόγο για υβριδικές εκδόσεις από τον πρώτο καιρό κυκλοφορίας του μάλιστα, ενώ στην γκάμα θα υπάρχουν τόσο βενζινοκίνητες, όσο και πετρελαιοκίνητες προτάσεις. Η πλατφόρμα στην οποία θα βασιστεί ονομάζεται TNGA (Toyota New Global Architecture) και θα είναι το όγδοο μοντέλο που έχει εξελιχθεί από το Ευρωπαϊκό τμήμα της φίρμας. Θα παράγεται στο εργοστάσιο της Τουρκίας (που μεταξύ άλλων κατασκευάζει και το Corolla) το οποίο έχει όριο παραγωγής τα 150.000 οχήματα ετησίως, όμως αυτό θα αυξηθεί στα 280.000 για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!