Η νέα Αρμάδα της Nissan (video)

Γιώργος Βαρίνος
Η νέα Αρμάδα της Nissan (video)
Το εντυπωσιακό και τεράστιο SUV με την ονομασία Armada λανσάρει στην έκθεση του Σικάγο στις ΗΠΑ η Nissan.

H Nissan παρουσιάζει στην έκθεση αυτοκινήτου του Σικάγο, στις ΗΠΑ, το Armada. Πρόκειται για το κορυφαίο στη γκάμα της SUV, με τεχνολογία αιχμής και δυναμικές επιδόσεις, το οποίο προορίζεται για τις αγορές της αμερικανικής ηπείρου. To ανασχεδιασμένο αμάξωμα του Armada διαθέτει μια πιο επιθετική”εμφάνιση, με την χαρακτηριστική μάσκα σχήματος V της Nissan εμπρός, με στάνταρ LED φώτα για τη μεσαία σκάλα, όπως και με LED φώτα ημέρας. Εξίσου δυναμική είναι και η όψη στην πίσω πλευρά του μοντέλου με κυρίαρχο στοιχείο τα τεράστια φωτιστικά σώματα.

Το νέο Armada διαθέτει όλη την πλούσια κληρονομιά του καταξιωμένου Patrol και προορίζεται κυρίως για μεγάλες οικογένειες που το σπίτι τους είναι ο δρόμος. Με μήκος που ξεπερνά τα πέντε μέτρα και πλάτος τα δύο, το Armada μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και οκτώ επιβάτες ή πέντε και μια ολόκληρη οικοσκευή στο χώρο αποσκευών του. Επιπρόσθετα, καθώς στην Αμερική οι ανάγκες ρυμούλκησης είναι μεγάλες, το νέο Armada έχει δυνατότητα να σύρει ρυμουλκούμενα βάρους έως και 4 τόνων με φρένα, τόσο στην έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς, όσο και στην τετρακίνητη. Κύριος υπεύθυνος για τις μεταφορικές ικανότητες του Armada είναι ο επίσης τεράστιος κινητήρας βενζίνης V8 με χωρητικότητα 5.6 λίτρων, που στο νέο μοντέλο έχει αυξημένη ιπποδύναμη που αγγίζει τους 390 ίππους. Συνδυάζεται δε με ένα σύγχρονο αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Στο εσωτερικό του νέου Armada κυριαρχεί η ευρυχωρία, η πολυτέλεια και η υψηλή ποιότητα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ηχομόνωση και στον αποτελεσματικό κλιματισμό. Τα ιδιαιτέρως χαμηλό επίπεδο θορύβου, επιτυγχάνεται χάρη στη χρήση ειδικών κρυστάλλων στο παρμπρίζ και στα μπροστινά πλευρικά παράθυρα, καθώς και με τη διευρυμένη χρήση μονωτικών υλικών. Επιπλέον, το νέο Armada προσφέρεται με έναν εξαιρετικό στάνταρ εξοπλισμό, όπως το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης με τις λειτουργίες NavTraffic και NavWeather (διατίθενται στις ΗΠΑ), συνοδευόμενο από έγχρωμη οθόνη 8 ιντσών, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και σύστημα ήχου με 13 μεγάφωνα της Bose®.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!