To 2017 έρχεται Opel Ampera-e

Γιώργος Βαρίνος
To 2017 έρχεται Opel Ampera-e
Βασισμένο στο Chevrolet Bolt, το Opel Ampera-e θα είναι το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό όχημα της γερμανικής εταιρείας.

Τελικά το Chevrolet Bolt βρήκε το δρόμο του προς την Ευρώπη όπως γράφαμε στην παρουσίαση του μοντέλου εδώ, με το σήμα της Opel και το όνομα Ampera-e. Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Opel θα διαθέτει πεντάθυρο, πενταθέσιο και συμπαγές αμάξωμα για το οποίο η εταιρεία δεν δίνει προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, επειδή θα είναι σχεδόν αυτούσιο με αυτό του Bolt, προφανώς η αυτονομία των 320 χιλιομέτρων με μια φόρτιση θα είναι αντίστοιχη, όπως φυσικά και η ισχύς των 200 ίππων του ηλεκτρικού κινητήρα που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Όσον αφορά στους χώρους του Ampera-e, η επίπεδη μπαταρία τοποθετείται κάτω από το πάτωμα της καμπίνας, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένα ευρύχωρο εσωτερικό με άνετα καθίσματα για μέχρι πέντε επιβάτες και χώρο αποσκευών εφάμιλλο με ενός συμπαγούς αυτοκινήτου της μικρής – μεσαίας κατηγορίας.

Το Ampera-e θα προσφέρει επίσης τη βραβευμένη υπηρεσία προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar καθώς και τεχνολογίες συνδεσιμότητας και infotainment που ενσωματώνουν smartphones και λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές μέσα στο όχημα.

Η Opel τονίζει το γεγονός ότι το μοντέλο θα είναι από τα πλέον προσιτά της αγοράς, κάτι που πρέπει να μας οδηγεί στην υπόθεση, σε συνδυασμό με την τιμή του Bolt στις ΗΠΑ, ότι θα διαμορφώνεται στα χαμηλά επίπεδα των 30.000€, ίσως και χαμηλότερα. Το γεγονός αυτό θα καταστήσει το νέο ηλεκτρικό Opel ιδιαίτερα ανταγωνιστικό προς τα BMW i3 και Nissan Leaf και σίγουρα έναν ισχυρό αντίπαλο για το αντίστοιχο μοντέλο που θα παρουσιάσει η VW το 2018.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!