Σχεδόν έτοιμο το Opel Astra TCR (video)

Γιώργος Βαρίνος
Σχεδόν έτοιμο το Opel Astra TCR (video)
To Opel Astra TCR πέρασε το τελικό στάδιο δοκιμών του στην πίστα του Εστορίλ. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στο τέλος Φεβρουαρίου.

Το Opel Astra TCR θα είναι το πιο πρόσφατο διαθέσιμο μοντέλο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα τουρισμού, έχοντας να αντιμετωπίσει τα Audi TT, VW Golf TCR, Seat Leon, Ford Focus ST και Honda Civic TCR. Το φετινό πρόγραμμα ξεκινά στις 29 Μαρτίου και στο ημερολόγιο περιλαμβάνονται έντεκα αγώνες σε Ευρώπη και Ασία, όπου τα δίλιτρα προσθιοκίνητα αγωνιστικά θα δείξουν την αξίας του. Το Astra TCR πέρασε μια εβδομάδα εντατικών δοκιμών στην πίστα του Εστορίλ στην Πορτογαλία, με στόχο να γίνουν οι τελικές ρυθμίσεις πριν τα πρώτα αυτοκίνητα παραδοθούν στις ομάδες που θα συμμετέχουν στο TCR.

Όπως και όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας έτσι και το νέο Astra TCR διαθέτει δίλιτρο κινητήρα turbo με ισχύ 330 ίππων που μεταφέρει την ισχύ στους εμπρός τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου της Sadev με paddles αλλαγής σχέσεων στο τιμόνι. Αυτό που προσπαθούν να επιτύχουν οι τεχνικοί της Opel στις δοκιμές είναι η ισορροπημένη απόδοση όλων των συστημάτων και κυρίως ο συνδυασμός κορυφαίας μηχανικής και αεροδυναμικής πρόσφυσης. Εντυπωσιακό σε εμφάνιση και προδιαγραφές, το νέο Astra TCR έρχεται να αντικαταστήσει το παλαιότερο Astra OPC και να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι στα Seat Leon που αποτελούν και την κυρίαρχη δύναμη τόσο στο παγκόσμιο, όσο και στα εθνικά πρωταθλήματα αγώνων αντοχής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!