Η BMW M2 θα επιτηρεί το MotoGP! (pics, vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Η BMW M2 θα επιτηρεί το MotoGP! (pics, vid)
Το αυτοκίνητο ασφαλείας του MotoGP θα φέρει για άλλη μια χρονιά τα σήματα της BMW, με την νέα (και ωραία) M2 να παίρνει την θέση της M4.

Μια μακρά παράδοση συνεργασίας μεταξύ της BMW και του MotoGP θα συνεχιστεί και φέτος, αφού το αυτοκίνητο ασφαλείας που θα βλέπουμε στους αγώνες, θα έχει τα σήματα της Βαυαρικής φίρμας. Η νέα M2 θα αναλάβει τα καθήκοντά της από τον Μάρτιο του 2016 στον Grand Prix του Κατάρ και όπως είναι λογικό, έχει δεχθεί μια σειρά αλλαγών για να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τους ρυθμούς της πίστας ακόμη καλύτερα. Εξωτερικά πέρα από τα διακριτικά που αναφέρουν την ιδιότητά της, έχει φωτεινούς φάρους στην οροφή και την γρίλια εμπρός, χρησιμοποιεί σε πολλά σημεία τα ανθρακονήματα ενώ είναι βαμμένη στα χαρακτηριστικά για BMW Motorsport χρώματα. Η πίσω αεροτομή με τις χρυσές βάσεις και την επιγραφή "M Power" είναι κατασκευασμένη (και εκείνη) από κάρμπον και είναι ρυθμιζόμενη, ενώ οι ζάντες είναι επίσης χρυσές.

Στο εσωτερικό οι διαφοροποιήσεις είναι ακόμη περισσότερες, με τα συμβατικά καθίσματα να έχουν δώσει την θέση τους στα αγωνιστικά της Recaro και πίσω, οι σχεδιαστές εκμεταλλεύτηκαν την απουσία της δεύτερης σειράς καθισμάτων και τοποθέτησαν έναν αγωνιστικό κλωβό ασφαλείας, μαζί με ένα σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης. Οι χρυσές πινελιές δίνουν το παρόν και στην καμπίνα, όπως και οι ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες που κοσμούν διάφορα σημεία του ταμπλό, αλλά και της κονσόλας. Όσοι περίμεναν αλλαγές και στον κινητήρα, θα απογοητευτούν. Αυτός κρατάει την ονομαστική ισχύ που έχει και το αυτοκίνητο παραγωγής, με τον τρίλιτρο κινητήρα να αποδίδει με την βοήθεια δύο τούρμπο 370 ίππους, στις 7.000 στροφές. Μόνο η εξάτμιση έχει... γδυθεί, αφού έχει αφαιρεθεί τόσο ο καταλύτης, όσο και ο σιγαστήρας, ενώ εφοδιάζεται με coilover (ρυθμιζόμενες) αναρτήσεις και κεραμικές δισκόπλακες. Απολαύστε τις φωτογραφίες και το βίντεο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!