Φαβορί ο Χαριάντο για Manor

Νίκος Τσιώκος
Φαβορί ο Χαριάντο για Manor
Ο Ρίο Χαριάντο από την Ινδονησία είναι το φαβορί για τη δεύτερη θέση στη Manor, ενώ... παίζει και το όνομα του Παστόρ Μαλντονάντο.

Αφού ανακοινώθηκε ο Πασκάλ Βερλάιν, απομένει να δούμε ποιος θα είναι ο δεύτερος οδηγός της Manor για να συμπληρωθεί το φετινό... παζλ της Formula1. Φαβορί για την τελευταία θέση στο γκριντ είναι ο Ρίο Χαριάντο και ο λόγος είναι τα εκατομμύρια που φέρουν οι χορηγοί του.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για περίπου 15,5 εκ. ευρώ, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα στη Manor να έχει μία... ήσυχη σεζόν το 2016, παράλληλα με τα 4,5 εκ. που φέρνει ο Βερλάιν. Μάλιστα, για τον ίδιο λόγο... παίζει και το όνομα του Παστόρ Μαλντονάντο, ο οποίος αποχώρησε τελικά από τη Renault, όμως δύσκολα ο πιλότος από τη Βενεζουέλα θα κερδίσει κάποια θέση.

Επίσης, αουτσάιντερ είναι και οι Αλεξάντερ Ρόσι, Γουίλ Στίβενς, οι οποίοι αποτέλεσαν το οδηγικό δίδυμο της ομάδας του Μπάνμπερι το 2015. Έτσι, ο Χαριάντο έχει τον πρώτο λόγο για τη δεύτερη θέση της Manor, ωστόσο τίποτα δεν είναι επίσημο μέχρι τις ανακοινώσεις, οι οποίες αναμένονται άμεσα.

Το who is who

Ο Ρίο Χαριάντο γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1993 στην πόλη Σουρακάρτα της Ινδονησίας και ξεκίνησε την καριέρα του το 2008 από το πρωτάθλημα Formula Asia 2.0. Έχει περάσει και από Formula BMW Ευρώπης και Ειρηνικού και μάλιστα στο τελευταίο ήταν που πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο.

Το 2010 και το 2011... ξόδεψε τον χρόνο στο GP3, όπου μέτρησε 3 νίκες και 7 παρουσίες στο βάθρο, ενώ από το 2012 συμμετέχει στο GP2. Εκεί το... ταμείο μέχρι και πέρυσι ήταν επίσης 3 νίκες και 6 πόντιουμ, ενώ είχε και 30 τερματισμούς εντός των βαθμών. Πλέον, όντας το φαβορί για τη δεύτερη θέση στη Manor έχει την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του στη Formula1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!