Πόσο πουλήθηκε το Jetta με το αυτόγραφο του Πολ Γουόκερ;

Πόσο πουλήθηκε το Jetta με το αυτόγραφο του Πολ Γουόκερ;

Πόσο πουλήθηκε το Jetta με το αυτόγραφο του Πολ Γουόκερ;

Στα ύψη ανέβηκε η τιμή ενός VW Jetta εικοσαετίας, επειδή είχε υπογράψει στην αεροτομή του ο αδικοχαμένος ηθοποιός Πολ Γουόκερ, πρωταγωνιστής στις ταινίες Fast and Furious.

Μπορεί να κοστίζει ένα VW Jetta του 1995 το εξωπραγματικό ποσόν των 42.000 δολαρίων; Ναι μπορεί, αν συντρέχουν οι κατάλληλοι λόγοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, που συμμετείχε στην πρώτη ταινία Fast and Furious του 2001, όμως η αξία του οχήματος εκτοξεύθηκε κυρίως εξαιτίας ενός αυτόγραφου του Πολ Γουόκερ στην πίσω αεροτομή. Ο αδικοχαμένος ηθοποιός πρωταγωνίστησε στις ταινίες Fast and Furious, ενώ σκοτώθηκε τον Νοέμβριο του 2013 σε τροχαίο δυστύχημα στην Καλιφόρνια. Στην ίδια αεροτομή έχουν υπογράψει επίσης ο ηθοποιός Τσαντ Λίντμπεργκ, που οδηγούσε στην ταινία το Jetta, αλλά και ο σκηνοθέτης Ρομπ Κοέν.

Το λευκό αυτοκίνητο διαφοροποιείται εξωτερικά από τα μοντέλα παραγωγής, καθώς διαθέτει αεροδυναμικές ποδιές, μεγάλες ζάντες και αεροτομές στο στυλ της δεκαετίας του 90. Η ομάδα παραγωγής της ταινίας κόλλησε στο λευκό αμάξωμα μπλε αυτοκόλλητες φλόγες και μαύρα λογότυπα διαφόρων συνεργαζομένων εταιρειών.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων αναβαθμίστηκε ο χώρος του κινητήρα με κόκκινα καλώδια και χρώμιο, όμως η απόδοση του δίλιτρου βενζινοκινητήρα παρέμεινε στους 115 ίππους. Το αυτοκίνητο με το αυτόγραφο του Γουόκερ διαθέτει αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων, μαύρα σπορ καθίσματα και ένα ηχοσύστημα με Playstation 2. Επίσης, έχει εφοδιαστεί επιπρόσθετα με ενισχυμένα φρένα της Brembo και με ελαστικά της Pirelli.

Τελευταίος ιδιοκτήτης του VW Jetta ήταν ο Αμερικανός ηθοποιός και οδηγός αγώνων Φράνκι Μιούνιζ, που το απέκτησε το 2002 και τώρα πλέον το πωλεί.

Best of internet