Γιατί δεν πωλείται και αραχνιάζει αυτή η Ferrari;

Γιατί δεν πωλείται και αραχνιάζει αυτή η Ferrari;

Μία σπάνια Ferrari Enzo βρίσκεται ακινητοποιημένη εδώ και χρόνια στο Ντουμπάι, όμως το σκοτεινό παρελθόν του ιδιοκτήτη της βάζει στοπ στην πώλησή της!

Γιατί δεν πωλείται και αραχνιάζει αυτή η Ferrari;

Εδώ και χρόνια βρίσκεται στην κατοχή της αστυνομίας του Ντουμπάι μία συλλεκτική Ferrari Enzo, όμως το αυτοκίνητο παραμένει ακινητοποιημένο, καθώς αποτελεί μέρος του αποδεικτικού υλικού μίας εγκληματικής πράξης. Το ιταλικό supercar αγοράστηκε το 2011 από έναν Βρετανό, ο οποίος εγκατέλειψε λόγω της παράνομης δράσης του κακήν κακώς το Αραβικό Εμιράτο, για να γλιτώσει από τα νύχια της αστυνομίας και από τις δρακόντειες ποινές του ισλαμικού νόμου.

Είκοσι μήνες μετά τη φυγή του Βρετανού, η σπάνια Ferrari Enzo –από την οποία έχουν κατασκευαστεί συνολικά 399 κομμάτια- ρυμουλκήθηκε σε έναν υπαίθριο, φυλασσόμενο χώρο της αστυνομίας του Ντουμπάι. Από τότε παρκάρει εκεί και μαζεύει σκόνη και άμμο, αν και υπάρχει μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον. Ενας Αμερικανός προσέφερε για παράδειγμα 1,4 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το ακινητοποιημένο μοντέλο, το οποίο δεν μπορεί ωστόσο να πωληθεί, πριν κλείσει ο φάκελος της υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον τελευταίο ιδιοκτήτη του.

Ευτυχώς, εδώ και λίγο καιρό μεταφέρθηκε το πανάκριβο αυτοκίνητο από τον υπαίθριο χώρο σε μία κλειστή αίθουσα, για να μην παραμένει εκτεθειμένο στη σκόνη και στην άμμο της ερήμου.

Να σημειώσουμε, ότι η Ferrari είχε επιλέξει πολύ προσεκτικά τους αγοραστές των 399 Enzo, οι οποίες κόστιζαν στην εποχή τους 662.000 ευρώ. Τώρα πλέον έχει ανέβει η αξία τους κυριολεκτικά στα ουράνια, οπότε γίνεται πραγματική σφαγή μόλις μπει πωλητήριο σε ένα τέτοιο μοντέλο.

Ακόμη και αν έχει πιάσει πάνω του έναν τόνο…σκόνη!

Best of internet