Παρουσία Ψινάκη το Αττικό Ράλι Σπριντ! (pics)

Νίκος Τσιώκος
Παρουσία Ψινάκη το Αττικό Ράλι Σπριντ! (pics)
Το 26ο Αττικό Ράλι Σπριντ ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ο Μαραθώνας στις 27 Φεβρουαρίου και παρών στον αγώνα θα είναι και ο δήμαρχος της περιοχής, Ηλίας Ψινάκης!

Για το 26ο Αττικό Ράλι Σπριντ ετοιμάζεται η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου και η περιοχή του Μαραθώνα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 27 Φεβρουαρίου και η προετοιμασία ενόψει αυτού είναι στο τελικό στάδιο και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι ότι παρών εκεί θα είναι και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης! Από εκεί και πέρα, εστάλη και επιστολή προς τους κατοίκους της περιοχής, ώστε να είναι ενήμεροι και να προσέξουν τη διαδρομή που πρέπει για να αποφύγουν ενδεχόμενη ταλαιπωρία.

Αναλυτικά τα δελτία Τύπου της ΑΛΑ:

Για την προετοιμασία

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου, η γνωστή και ιστορική Α.Λ.Α., σας γνωρίζει ότι η προετοιμασία για το «26ο Αττικό Ράλλυ Σπριντ 2016» βρίσκεται σε εξέλλιξη.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του οριστικοποιήθηκε: Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016.

Η περιοχή που θα κινηθεί είναι μέσα στα διοικητικά όρια του Δ. Μαραθώνα

Η Ειδική Διαδρομή βρίσκεται στην περιοχή του Γραμματικού: α) στο μεγαλύτερο τμήμα της «μπαίνει» για πρώτη φορά σε Ραλλύ, ενώ ένα μικρό τμήμα της είχε αποτελέσει τμήμα Ε.Δ. σε παλαιώτερο αγώνα της Α.Λ.Α., β) είναι άσφαλτος καλής έως πολύ καλής ποιότητας, γ) χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά τεχνική δ) έχει αρκετές προσβάσεις για τους θεατές.

Το σύνολο του κάθε τμήματος (δηλ. Ε.Δ. και δύο απλές διαδρομές) δεν ξεπερνάει τα 39 χλμ, και η Ε.Δ. αποτελεί περίπου τα 12 χλμ. Θα πραγματοποιηθούν τρία τμήματα.

Η Α.Λ.Α. προβλέπει πέρα των προβλεπόμενων από την ΟΜΑΕ, να αθλοθετηθούν κύπελλα για:

1) το πλήρωμα που θα επιτύχει τον ταχύτερο χρόνο στην Ε.Δ.,

2) τα πληρώματα Μελών Α.Λ.Α.,

3) τα πληρώματα με την ιδιότητα του «Νέου Οδηγού»,

4) τα πληρώματα Ιστορικών αυτοκινήτων.

Περισσότερα στοιχεία θα ανακοινωθούν μετά την έγκριση του Αγώνα από την ΟΜΑΕ.

Για τις ειδικές διαδρομές

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου, σας γνωρίζει ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η προετοιμασία για το «26ο Αττικό Ράλλυ Σπριντ 2016». Όπως σας είχαμε γνωστοποιήσει στο Δελτίο Τύπου 1: η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα είναι Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, και θα πραγματοποιηθεί στα διοικητικά όρια του Δήμου Μαραθώνα.

Σε ότι αφορά την Ειδική Διαδρομή (που θα επαναληφθεί τρεις φορές): η αρχή της βρίσκεται περίπου 5,5 χλμ από την πλατεία στο Γραμματικό, επί της Λεωφόρου Γραμματικού –Σέσι (φωτογραφία):

Στο σημείο της αφετηρίας (χωματόδρομος οδός Γαλήνης από αριστερά) υπάρχουν: διπλή κολώνα της ΔΕΗ με μετασχηματιστή, πινακίδα κατεύθυνσης «Σέσι 3,5» και πινακίδα τοπωνύμιο «Κατσουλιέριζα».

Η Ε.Δ. κατηφορίζει στην οδό Αμφιτρίτης μέχρι το σημείο (περίπου 2,6 χλμ από την αφετηρία της Ε.Δ.) όπου υπάρχει πινακίδα κατεύθυνσης «Σέσι» προς τα αριστερά, δύο κολώνες της ΔΕΗ με μετασχηματιστή και στενός τσιμεντένιος δρόμος δεξιά (φωτογραφία 2):

Ακολουθούμε τον τσιμεντένιο δρόμο (μήκους 210 μ. περίπου), και ανηφορίζουμε σε στενή ασφάλτινη οδό που καταλήγει στην οδό Προφήτη Ηλία. Στη συμβολή της οδού αυτής με την οδό Κοτρωνίου (11,9 χλμ περίπου από την αφετηρία της Ε.Δ.) βρίσκεται ο τερματισμός (φωτογραφίες 3 και 4):

Επισημαίνεται ότι λόγω των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της Ειδικής Διαδρομής αλλά και της εύκολης μετάβασης από τον τερματισμό στην αφετηρία της, και κατά παρέκκλιση του σχετικού άρθρου του Γενικού Κανονισμού Ράλλυ και Ράλλυ Σπριντ 2016, από τον Συμπληρωματικό Κανονισμό του αγώνα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Η επιστολή προς τους κατοίκους

Το Αθλητικό Σωματείο με την επωνυμία «Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου» (Α.Λ.Α.), με την έγκριση της ΕΛ.ΑΣ. και της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜ.Α.Ε.) διοργανώνει το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 αγώνα αυτοκινήτων στις περιοχές Γραμματικού και Μαραθώνα του Δήμου Μαραθώνα.

Σας ενημερώνουμε ότι το παραπάνω Σάββατο στο δρόμο προς Σέσι, και σε απόσταση περίπου 5,1 χλμ από Γραμματικό μετά την έξοδο μέσω της οδού Ραμνούντος, τμήμα της οδού Αμφιτρίτης και στη συνέχεια τμήμα της οδού Προφ. Ηλία, μέχρι την αρχή του Γραμματικού, θα είναι κλειστό από το πρωί στις 07:30 έως το απόγευμα στις 15:30 περίπου.

Ζητούμε την κατανόηση σας για τυχόν ταλαιπωρία και σας εφιστούμε την ΠΡΟΣΟΧΗ στην ανωτέρω διαδρομή, διότι τις προηγούμενες από τον αγώνα ημέρες (από το Σάββατο 20.2.2016 μέχρι την Παρασκευή 26.2.2016) θα γίνονται αναγνωρίσεις διαδρομής με κανονική ταχύτητα από τους αγωνιζομένους και μόνο προς τη φορά του αγώνα.

Ελπίζουμε να ευχαριστηθείτε από το θέαμα του Αγώνα.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Από την Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!