«Εννιαετές πλάνο η Renault στη Formula1»

Νίκος Τσιώκος
«Εννιαετές πλάνο η Renault στη Formula1»
Ο Αλέν Προστ αποκάλυψε ότι η Renault έχει ένα εννιαετές πλάνο μπροστά της για να επιστρέψει κάποια στιγμή στην κορυφή.

Στη Formula1 με ιδιόκτητη ομάδα επέστρεψε φέτος η Renault, αφού αγόρασε πίσω τις μετοχές της Lotus. Η γαλλική εταιρεία ελπίζει να ζήσει ξανά τις στιγμές του παρελθόντος, ωστόσο θα χρειαστεί χρόνο για να γίνει αυτό. Μάλιστα, ο Αλέν Προστ αποκάλυψε ότι υπάρχει ένα εννιαετές πλάνο ενόψει, ώστε η ομάδα του Ενστόουν να βρεθεί κάποια στιγμή και πάλι στην κορυφή.

«Έχουμε εννιαετές πλάνο. Όλοι στη Renault το ξέρουν αυτό. Είναι αδύνατο να πάμε μπροστά τη φετινή χρονιά. Άπαντες γνωρίζουν την ιστορία της ομάδας πέρυσι. Πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά για να σταθεί ξανά στα πόδια της. Δε θέλουμε να λέμε ψέμματα στον κόσμο. Ειδικά η αρχή της σεζόν θα είναι δύσκολη.

Αντιμετωπίζουμε μία διαδικασία εξέλιξης, η οποία θα πάρει δύο ή τρία χρόνια. Πρέπει να έχουμε υπομονή και αυτό θα κάνουμε. Το ερώτημα είναι αν τα μέσα ενημέρωσης και ο κόσμος θα έχουν τόσο πολύ υπομονή μαζί μας.

Ειδικά στην αρχή η σωστή επικοινωνία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Δεν είναι επιτακτικό το να είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές. Για τη Mercedes ή την Audi είναι πιο σημαντικό να κερδίζουν. Για μας ο τίτλος είναι μία προσθήκη.

Πρέπει σε κάποιο σημείο να είμαστε μπροστά, ώστε όλοι να νιώθουν ότι η Renault είναι κορυφαία ομάδα», ανέφερε ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής στο περιοδικό Auto Motor und Sport. Πάντως, αν και μίλησε ως μέλος της Renault, ο Γάλλος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να εμπλακεί στο πρότζεκτ λόγω των υποχρεώσεων του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!